ep la bolsa de madrid un dia despues de la celebracion de elecciones en estados unidos en madrid
Eduardo Parra - Europa Press

L'IBEX 35 ha baixat un 0,67%, fins als 8.199 punts, pressionat per les caigudes en els bancs i Inditex, mentre la resta de borses europees han cotitzat planes. Per la seva banda, Wall Street registra guanys després que es filtrés el discurs de Janet Yellen, futura secretària del Tresor nord-americana, que ha comparegut davant del Senat.

  • 11.110,60
  • 1,16%

A l'àmbit empresarial, han publicat resultats Goldman Sachs i Bank of America (Netflix ho farà al tancament). En el cas de Goldman, el banc ha superat els pronòstics durant el quart trimestre, mentre Bank of America ha decebut amb els seus ingressos.

A Espanya, han destacat les pujades de Grifols (+3,70%) per segona jornada consecutiva a la calor del seu fàrmac en desenvolupament per a una immunitat immediata contra la Covid.

A més, Telefónica (+0,43%) també ha avançat després de les previsions de la seva filial alemanya per als propers anys, que han estat descomptades de manera positiva.

Per contra, Arcelor Mittal (-4,63%), Merlín (-3,88%) i BBVA (-2,85%) han estat els valors més baixistes, malgrat que Barclays ha elevat la valoració dels bancs espanyols abans dels seus resultats, que comencen aquest dijous amb els de Bankinter.

Finalment, Bolsamanía publica que Cellnex acabarà sent comprada per American Tower, segons els analistes de JP Morgan.

De tornada a Yellen, la tresorera haurà de convèncer la cohort més escèptica de legisladors nord-americans que el nou pla fiscal de Biden no causarà un increment insostenible del deute nacional nord-americana.

"Aquesta és la principal preocupació dels legisladors nord-americans més conservadors fiscalment, i Janet Yellen ha d'utilitzar totes les seves habilitats polítiques per convèncer que és necessari almenys a curt termini", afegeix Hewson.

"Ni el president electe ni jo proposem aquest paquet d'ajuda sense prendre en consideració la càrrega del deute del país. Però ara mateix, amb les taxes d'interès als mínims històrics, el més intel·ligent que podem fer és actuar en gran", afirmarà en la declaració d'obertura preparada per a la seva audiència, segons recull Reuters.

A l'altre costat de l'Atlàntic també és notícia que el govern de Joe Biden ha comunicat que "no hi ha la intenció" d'aixecar les restriccions imposades per la crisi de la Covid-19 a l'arribada de vols procedents d'Europa i del Brasil, malgrat que Donald Trump anunciés hores abans el final d'aquesta mesura a partir del 26 de gener.

A l'agenda d'aquest dimarts destaca com a principal dada macro el ZEW de gener d'Alemanya, El de sentiment econòmic ha quedat a 61,8, per sobre de 55 del mes previ i de la previsió de 60.

A més, en l'àmbit polític, els inversors estaran atents a Itàlia. Després que ahir Guiseppe Conte rebés el suport del Congrés, avui li toca el torn al Senat, on no té majoria.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu es manté "subjecte" al voltant del suport dels 8.200 punts. Si abandonés aquest nivell de preus, podríem acabar veient un atac al nivell dels 8.000 punts, mentre que només tornarem a veure un senyal de fortalesa amb la superació de la resistència dels 8.439 punts.

En altres mercats, el petroli Brent puja un 2%, fins als 55,83 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,55% i es canvia a 1,2142 dòlars. A més, la rendibilitat del bo espanyol a 10 anys cotitza al 0,07%.

Noticias relacionadas

contador