ep la directora medica de la fundacion ace merc boada y el presidente de grifols victor grifols
EUROPA PRESS - Archivo

La cotització de Grifols segueix disparada a la calor del seu assaig per desenvolupar un fàrmac contra la Covid que oferirà una immunitat immediata. Les seves accions reboten un 4,8%, fins als 25,82 euros, després de pujar un 2% aquest dilluns en anunciar la notícia.

  • 8,39€
  • 1,13%

La farmacèutica iniciarà un nou assaig clínic a Espanya per avaluar la seguretat i eficàcia d'un nou medicament, que té com a base la immunoglobulina Gamunex-C i conté anticossos policlonals anti-SARS-CoV-2 obtinguts de donants de plasma que han superat la malaltia.

Els analistes de Banc Sabadell consideren "positiva" la notícia, tot i que "d'impacte limitat". "A falta que es publiquin els resultats d'eficàcia i seguretat d'aquest nou tractament, en cas de ser positius pensem que l'impacte en valoració seria limitat, tenint en compte que ja s'ha posat en marxa una campanya de vacunació massiva (fet que redueix el nombre de pacients objectiu) i, a més, el tractament es basa en plasma convalescent (poc abundant), per la qual cosa veiem poc probable una producció a gran escala", afirmen.

El medicament proporcionaria una protecció d'efecte immediat post-exposició a virus que seria especialment útil com a complement de la vacuna en la fase primerenca després de la vacunació, ha explicat Grífols.

A més, podria protegir la gent gran i personal sanitari, així com a pacients immunodeficients la vacunació als quals no està recomanada. També contribuiria a ajudar a contenir brots en llocs on no s'hagi iniciat la vacunació o aquesta no hagi estat completada, ha afegit.

Grifols preveu que aquest assaig clínic liderat pels investigadors Oriol Mitjà i Bonaventura Clotet, de l'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona, ​​comenci al mes de febrer de 2021 i els primers resultats podrien conèixer-ne a la primavera.

A l'assaig participaran al voltant de 800 individus asimptomàtics, però positius de SARS-CoV-2 a test diagnòstic, a qui se'ls administrarà per via subcutània la immunoglobulina de Grifols rica en anticossos enfront de virus.

La immunoglobulina de Grifols, Gamunex-C, en la seva forma per a administració intravenosa, intramuscular o subcutània ha demostrat seguretat i eficàcia en la prevenció de diverses malalties infeccioses en pacients immunodeficients i s'utilitza des de fa més de 15 anys amb aquesta finalitat.

Pel doctor Mitjà "aquest tractament amb les immunoglobulines com a base proporcionaria una combinació d'anticossos policlonals que, davant els monoclonals, presenten una major diversitat que podria millorar la capacitat de protecció davant el virus".

Per la seva banda, el doctor Antonio Páez, director mèdic de Grifols, destaca que "la seva facilitat de conservació en nevera i l'administració subcutània afavoririen la distribució i utilització d'aquesta potencial teràpia, que podria administrar-se en qualsevol consultori mèdic evitant la visita a un centre hospitalari. Si es confirma la seva eficàcia, la nova teràpia es podria administrar a persones que haguessin donat positiu en test d'antígens i PCR en hospitals i xarxes sanitàries d'atenció primària".

Grifols té actualment més de 25 projectes de recerca en marxa per tractar les diferents fases de la Covid-19, des de la primerenca exposició a virus fins a l'hospitalització i cures intensives.

A l'octubre de 2020, Grifols va iniciar juntament amb altres companyies i diverses agències de salut nord-americanes l'assaig clínic ITAC (Tractament amb Immunoglobulina Anti-Coronavirus en Pacients Hospitalitzats) per testar l'eficàcia i seguretat de la immunoglobulina hiperimmune anti-SARS-CoV-2 en pacients hospitalitzats i greus. Els resultats de l'assaig ITAC es coneixeran durant la primera meitat de 2021.

Noticias relacionadas

contador