trump-ordonne-le-retrait-de-l-essentiel-du-contingent-americain-en-somalie

Wall Street obre la sessió amb guanys superiors al 0,5% després del festiu de dilluns, pendent de diversos resultats empresarials importants i del final del mandat de Donald Trump, que deixarà de ser president aquest dimecres.

  • 38.503,69
  • -

Bank of America ha presentat un benefici net de 5.500 milions de dòlars durant el quart trimestre, però el seu marge d'interès net s'ha reduït un 16%, fins als 10.300 milions.

Goldman Sachs ha guanyat 4.500 milions de dòlars durant el quart trimestre, equivalent a un benefici per acció (BPA) de 12,08 dòlars. Els analistes n'anticipaven un BPA de 7,24 dòlars.

Per la seva banda, Netflix presentarà els seus comptes després del tancament de mercat. El gegant de la reproducció en continu (streaming) s'ha vist molt beneficiat durantels últims mesos gràcies als confinaments. Una situació que podria donar un gir de 180 graus si la vacuna torna la normalitat.

"Creiem que els mercats es mantindran en compàs d'espera fins a la investidura de Biden. Si tot surt bé, l'atenció tornarà als resultats", afirmen els analistes de Bankinter.

Sobre la presa de possessió de Biden, Washington és una ciutat presa per la forces de seguretat per evitar qualsevol incident que enteli la presa de possessió del candidat demòcrata. Després del vergonyós assalt al Capitoli per part dels seguidors de Trump, l'opinió pública nord-americana vol que la situació torni a la normalitat, per centrar-se en la lluita contra la pandèmia.

Una altra de les protagonistes del dia és la futura secretària del Tresor, Janet Yellen. L'expresidenta de la Reserva Federal (Fed) compareix davant del Senat per a la seva confirmació, tot i que ja s'ha filtrat el seu discurs.

El govern ha d'"actuar en gran". "Ni el president electe ni jo proposem aquest paquet d'ajuda sense prendre en consideració la càrrega del deute del país. Però ara mateix, amb les taxes d'interès en mínims històrics, el més intel·ligent que podem fer és actuar en gran", ha assegurat.

"Crec que els beneficis superaran amb escreix els costos, especialment si ens preocupem per ajudar les persones que han estat amb problemes durant molt temps", ha afegit, en referència al pla d'estímuls valorat en 1,9 bilions de dòlars i anunciat la setmana passada per Biden. Les seves paraules han estat ben rebudes pel mercat.

En altres mercats, el petroli West Texas puja un 0,3%, fins als 52,52 dòlars, mentre l'euro s'aprecia un 0,43% i es canvia a 1,2128 dòlars.

L'Agència Internacional de l'Energia (AIE) ha retallat la seva previsió per a la recuperació de la demanda mundial de cru per les noves restriccions provocades pel coronavirus. L'AIE anticipa ara que la demanda pujarà a 5,5 milions de barrils diaris el 2021, fins als 96,6 milions d'barrils, davant la seva anterior estimació de 5,8 milions.

A més, la rendibilitat del bo nord-americà a 10 anys avança lleugerament fins a l'1,12%, després del gran repunt de principis d'any.

Noticias relacionadas

contador