ep edificio donde se encuentra la sede de telefonica ubicada en ronda de la comunicacion madrid
Eduardo Parra - Europa Press - Archivo

Telefónica segueix avançant posicions aquest dimarts, reafirmant la seva bona arrencada d'any i acumulant alces del 16% el 2021. L'operadora es recolza avui, per consolidar la seva escalada, en les previsions presentades per la seva filial alemanya, Telefónica Deutschland, que preveu aconseguir un creixement acumulat dels ingressos del 5% per a finals de 2022 i una millora sostinguda en la rendibilitat.

  • 4,01€
  • 1,21%

La filial alemanya de Telefónica connectarà el 30% de les llars alemanyes a la seva xarxa mòbil 5G aquest any i proporcionarà una cobertura completa per 2025.

"El nostre negoci operatiu és molt resistent", va dir el conseller delegat, Markus Haas, en un comunicat abans d'una presentació als inversors, segons recull Reuters. "Hem aconseguit un progrés significatiu en l'expansió de la xarxa i ara podem mirar els nostres competidors als ulls", va afegir.

Telefónica puja aquest dimarts un 2%, fins als 3,8 euros. L'operadora és el segon títol que millor ho fa dins de l'IBEX des que va començar 2021, només per darrere de PharmaMar, que es revalora un 21%.

L'operació anunciada la setmana passada -la venda de torres de Telxius per 7.700 milions d'euros a ATC- ha estat un revulsiu clar per a Telefónica en aquest començament d'any. L'operadora es va disparar un 9,6% el passat dia 13, quan va anunciar una venda que el mercat va rebre favorablement, ja que suposa un pas ferm en l'objectiu de retallar deute de la companyia dirigida per José María Álvarez-Pallete.

Noticias relacionadas

contador