traders-bourse-new-york-new-york-stock-exchange

Tot just acaba de començar el 2021 i són ja moltes les notícies que amenacen amb convulsionar els mercats. Malgrat tot, diu Morgan Stanley, el sentiment dels inversors és molt alcista: la borsa és una de les apostes més repetides per a aquest any, tant que el nivell actual d'exposició al risc és "el segon més alt en 10 anys". Aquestes són les claus que marcaran l'esdevenir de la renda variable durant els propers mesos.

1. Gana elevat pel risc: segons una enquesta que ha realitzat el banc nord-americà, el 43% dels inversors descriuen el seu actual nivell d'exposició al risc com a 'més alt del normal', enfront del 8% que el defineix com 'més baix del normal', xifra que representa un mínim històric. "Aquest biaix positiu del 35% és el segon més alt en la història de la nostra enquesta", després del que es va marcar al gener de 2015, afirma Morgan Stanley.

De fet, més del 50% dels enquestats esperen que l'S&P 500 acabi l'any per sobre dels 4.000 punts. El 49% veu l'índex nord-americà entre els 4.000 i els 4.400 al final de 2021, "xifra que equival a un augment del 10% en el rang mitjà". El biaix general és alcista, ja que hi ha més inversors que esperen que l'S&P 500 tanqui l'any per sobre del 4.000 que per sota.

2. Preferència pels cíclics sobre els defensius: com diu Morgan Stanley, "tot i el fort rendiment i les altes valoracions relatives, el 45% espera ja que els valors cíclics liderin el mercat de nou el 2021". Es tracta de la major quota de vots per als cíclics des de 2008. "Tant en termes absoluts com relatius, els valors defensius només s'emporten el 8% dels vots", incideix.

També destaca que hi ha "poc interès per les accions financeres", ja que "només el 15% dels enquestats espera que el sector financer sigui el millor d'aquest any, la quota de vots més baixa des de 2010".

3. Emergents i Europa, els preferits: tot i que els inversors no mostren preferències regionals concretes per a aquest any, Morgan Stanley destaca que els mercats emergents i Europa "han obtingut la millor puntuació, en rebre cadascuna el 28% dels vots". El banc apunta que hi ha hagut "un cert refredament en l'actitud inversora cap al Regne Unit" un cop materialitzat el Brexit, enrebre només el 14% dels vots enfront del 21% que va recollir fa un any. "La Xina i el Japó són els menys afavorits, amb el 6% i el 9% dels vots, respectivament".

4. Optimisme amb el 'value': tal com assenyala el banc, la majoria dels enquestats (58%) espera que la recent rotació del 'value' continuï durant els propers 6-12 mesos, "gràcies a un creixement més fort i un posicionament més lleuger". Morgan Stanley concreta que "només el 14% creu que hem entrat en un nou règim en què el 'value' gaudirà d'un període de diversos anys de rendiment superior".

5. 'Rínxols d'Or' i el 'growth', les sorpreses positives més plausibles: Morgan Stanley afirma també que els inversors creuen que la sorpresa alcista més plausible per als mercats aquest any (37% dels vots) seria un "estil ' Rínxols d'Or 'de bon creixement amb estímuls continus i entrades de capital". És a dir, una continuació del que ha passat durant els últims mesos. "La sorpresa alcista del 'growth' causada per l'excessiva contenció de la demanda dels consumidors s'alça amb el segon lloc, en rebre el 25% dels vots".

6. Inflació i decepció de la vacuna, la font més probable de risc: per la seva banda, les sorpreses negatives per als mercats en aquest 2021 poden venir de dues maneres. Els inversors estan dividits entre i) un augment de la inflació més ràpid del que s'esperava, que portaria els rendiments dels bons a 10 anys dels EUA cap al 2% (40% dels vots); i ii) decepció de la vacuna que redueix i/o retarda la normalització de l'activitat econòmica i social (37% dels vots).

BONS, DÒLAR I PETROLI

D'altra banda, Morgan Stanley analitza també la resposta dels inversors sobre altres actius, com els bons, el dòlar i el petroli. Sobre els primers, diu que s'espera un rendiment "moderadament més gran", ja que el 60% dels enquestats augura que els rendiments dels bons a 10 anys dels Estats Units acabin aquest any entre l'1%-1,5% (els estrategs del banc els situen al 1,45%), i un altre 30% espera que es liquidin entre l'1,5%-2%. "La quota d'aquells que creuen que el rendiment dels bons caurà per sota del 1% o pujarà per sobre del 2% és del 5%" en tots dos casos.

D'altra banda, Morgan Stanley s'aprecia una "evidència limitada de la baixada del dòlar". Com diu, la debilitat del 'bitllet verd' és vista com una visió macro consensuada pesada en aquest moment. No obstant això, hi ha una "evidència limitada d'això a la nostra pregunta sobre divises, amb el 43% dels inversors esperant que l'EUR/USD acabi aquest any pràcticament sense canvis, entre l'1,20 i l'1,25". "Només un terç espera que l'encreuament acabi aquest any per sobre dels 1,25".

Finalment, sobre el petroli, els inversors creuen probable que hi hagi "més fortalesa en els preus" aquest 2021. Els estrategs de Morgan Stanley han elevat recentment la seva previsió sobre el petroli Brent a 60 dòlars per barril. Els inversors tendeixen a estar d'acord, amb el 42% i assenyalen que espera que el cru acabi aquest any entre els 55-65 dòlars per barril, encara que el posterior biaix és "més cautelós". De fet, el 35% veu l''or negre' per sota de 55 dòlars, enfront del 23% que espera que els preus s'elevin fins als 65 dòlars per barril.

Noticias relacionadas

contador