ep fachada de la bolsa de nueva york en wall street
EUROPA PRESS - Archivo

Bank of America ha presentat un benefici net de 5.500 milions de dòlars durant el quart trimestre, equivalent a 0,59 dòlars per acció, una xifra que ha superat els 0,54 dòlars per acció anticipats pel consens.

En negatiu, els seus ingressos van baixar un 10,1%, fins als 20.100 milions de dòlars, i s'han situat per sota dels 20.760 milions esperats. A més, el seu marge d'interès net s'ha reduït un 16%, fins als 10.300 milions de dòlars, a causa de "taxes d'interès més baixes", segons ha explicat l'entitat.

Per negocis, la divisió de Consum va generar un benefici de 2.600 milions de dòlars, Global Wealth and Investment Management va guanyar 836 milions, Global Banking va generar 1.700 milions i Global Markets va guanyar 791 milions.

L'entitat ha anunciat un dividend trimestral de 0,18 dòlars per acció, en línia amb el del trimestre anterior; i un pla de recompra d'accions valorat en 3.200 milions de dòlars.

"Durant el quart trimestre, vam veure majors ingressos nets per interessos, majors ingressos al consumidor, tarifes rècord de gestió d'actius, sòlids resultats dels nostres equips de Mercats Globals i un balanç general més sòlid", ha assenyalat el seu president i conseller delegat, Brian Moynihan.

"Continuem veient signes de recuperació, liderats per una major despesa dels consumidors, l'estabilització de la demanda de préstecs dels nostres clients comercials i la solidesa dels mercats i l'activitat inversora. L'últim paquet d'estímul, el progrés continu en les vacunes i els nostres talentosos equips, que es van exercir bé en ajudar als seus clients a superar aquesta crisi, ens posicionen bé a mesura que continua la recuperació", ha afegit Moynihan.

contador