alemania angela merkel portada

La confiança a l'inversor alemany ha pujat més del que s'esperava al gener davant la millora de les expectatives de les exportacions del país, que no deixa de ser la locomotora econòmica d'Europa.

Així ho afirma l'índex ZEW publicat aquest dimarts després de dur a terme una enquesta entre inversors, el sentiment ha saltat des dels 55 punts als 61,8, respecte als 60 punts que projectava l'agència Reuters.

"Malgrat les incerteses sobre el futur del confinament, les perspectives de l'economia alemanya han millorat lleument", reconeix el president del ZEW, Achim Wambach. "Els resultats d'aquesta enquesta mostren que les expectatives han millorat respecte a les exportacions", afegeix.

Cal recordar que la pandèmia està acarnissant especialment els alemanys, els experts del país estan investigant una nova soca de virus. La sospita es deu a un brot a la clínica de Garmisch-Partenkirchen, en la qual es van confirmar 73 positius en pacients i personal mèdic. Tres d'aquests positius semblen indicar una variant fins ara desconeguda, encara que de moment no s'ha determinat si revesteix més risc.

Noticias relacionadas

contador