ep valores del ibex en el palacio de la bolsa de madrid
Eduardo Parra - Europa Press
11.045,10
  • 154,90
  • 1,42%

L'IBEX i la resta de places europees han pujat amb ganes aquest dimarts (+2,03% i 8.143 punts) mentre la transició política pren forma a l'altre costat de l'Atlàntic. En una carta adreçada al president electe, Joe Biden, la titular de l'Administració de Serveis Generals (GSA, per les sigles en anglès), Emily Murphy, va anunciar que l'administració de Trump està a punt per començar el procés de transició formal. La mesura es produeix després que els demòcrates demanessin a Murphy que testifiqués a la Cambra sobre la seva negativa a iniciar el procés de transició. El president Donald Trump va dir que va demanar "que Emily i el seu equip facin el que sigui necessari pel que fa als protocols inicials, i he dit al meu equip que faci el mateix".

A més d'això, el mercat celebra l'elecció per part de Biden de Janet Yellen, expresidenta de la Reserva Federal (Fed), per ocupar el lloc de secretària del Tresor que actualment exerceix Steven Mnuchin. Segons informen els mitjans nord-americans, Yellen, de 74 anys, ocuparà aquest càrrec, cosa que agrada pel seu prestigi i reputació.

Dins de l'IBEX, han destacat les fortes pujades en Telefónica i Meliá, al voltant del 8%. A la banda negativa, Cellnex s'ha deixat més d'un 3%, al costat d'Endesa i Solaria.

Pel que fa a la resta, avui se segueix parlant de les vacunes contra la COVID-19 després que aquest dilluns AstraZeneca anunciés que l'efectivitat de la seva és del 70%. Aquest percentatge se situa per sota del de les vacunes de Pfizer i Moderna. No obstant això, la d'AstraZeneca seria més barata i més fàcil de conservar. "Encara que els resultats puguin resultar decebedors, la vacuna de AstraZeneca té avantatges: el preu és molt més baix, la vacuna pot emmagatzemar-se a temperatures més altes i la capacitat de producció és molt més gran", expliquen els analistes de Danske Bank al seu informe diari.

Amb tot, Europa ha avançat posicions després que ahir Wall Street va tancar la passada jornada en positiu (Dow: +1,12%; S&P: +0,56%; Nasdaq: +0,22%), unes pujades que s'està estenent a aquestes hores de dimarts. De fet, el Dow Jones ha tocat els 30.000 punts per primera vegada en la seva història, mentre que a Àsia també han dominat els números verds.

Al calendari del dia destaca la publicació de l'IFO alemany, (l'IFO de clima de negoci cau fins a 90,7; el de situació actual, fins a 90, i el d'expectatives fins a 91,5). Pel que fa a la resta, els inversors estaran pendents també de la represa de les converses entre la Unió Europea (UE) i el Regne Unit per arribar a un acord sobre el Brexit.

Pel que fa a l'aspecte tècnic de l'IBEX, el selectiu aquest dilluns va tornar a demostrar que li està costant molt superar els 8.000 punts, nivell que torna a superar a aquestes hores (8.070 punts). "Per a les properes jornades seguim molt pendents que puguem acabar veient un atac al nivell dels 8.375 punts, màxims del buit baixista que va deixar al mes de gener", assenyala César Nuez, analista de Bolsamanía i responsable de Trader Watch.

Noticias relacionadas

contador