ep recurs de grifols
GRIFOLS - Archivo
8,37€
  • -0,25€
  • -2,85%

Grifols i el govern d'Egipte a través de la National Service Projects Organization (NSPO) han subscrit un acord estratègic (Master Joint Venture Agreement) per desenvolupar el mercat de medicaments plasmàtics a Egipte i impulsar el seu autoproveïment, per assegurar així les necessitats del país i contribuir a millorar les seves condicions sanitàries.

A través de la constitució d'una aliança d'empreses -participada per l'NSPO (51%) i Grifols (49%)- uniran la seva experiència industrial i esforços financers per al desenvolupament, construcció i operació de 20 centres de donació de plasma (amb una capacitat inicial per obtenir 600.000 litres de plasma l'any) i instal·lacions productives, incloent-hi una planta de fraccionament (amb capacitat per fraccionar fins a 1 milió de litres de plasma l'any) i una altra de purificació i de dosificació, a més d'un magatzem i un laboratori d'anàlisi. S'espera que els centres de plasma i les instal·lacions productives estiguin funcionant a finals de 2025.

Amb aquest acord, Grifols es converteix en soci estratègic i de referència del govern egipci i avança en el seu compromís de continuar donant suport als països perquè assoleixin majors nivells d'autosuficiència de medicaments plasmàtics en benefici dels pacients.

Aquest acord forma part de l'estratègia de creixement sostenible de Grifols a nivell global, centrada en augmentar el proveïment de plasma i a seguir potenciant l'expansió internacional com dos dels seus eixos principals.

Grifols reforça la seva presència a l'Orient Mitjà i Àfrica després de consolidar una sòlida presència als Estats Units i Europa i d'apostar per la Xina com a àrees clau per al seu creixement.

Segons Víctor Grífols Deu, co-CEO de Grifols "estem molt satisfets de formar part d'una aliança estratègica que contribuirà al desenvolupament del sistema sanitari d'Egipte. A més de ser un nou i important pas en la nostra estratègia de creixement sostenible, compleix amb el nostre propòsit de continuar donant suport als països perquè puguin assolir l'autosuficiència de medicaments plasmàtics, essencials per als pacients que en depenen".

El lideratge en la producció de medicaments plasmàtics, l'experiència i reputació en la construcció i gestió de centres de plasma i instal·lacions productives han estat factors clau per establir aquesta aliança estratègica.

Noticias relacionadas

contador