ep imagen de recurso con el logo de laboratorios farmaceuticos rovi
ROVI - Archivo
82,70€
  • -2,30€
  • -2,71%

Laboratoris Rovi ha publicat aquest dimarts l'actualització de la seva estratègia amb motiu del Dia del Mercat de Capitals 2020. Hi inclou detalls sobre el seu acord amb la nord-americana Moderna per distribuir la vacuna contra la COVID-19 fora dels EUA.

La companyia ha dit que té una capacitat anual existent de vials de 600 milions de dosis i ha precisat que proporcionarà capacitat d'ompliment i envasat de vials mitjançant l'adquisició d'una nova línia de producció i equips per composició, ompliment, inspecció visual automàtica i etiquetatge per donar suport a la producció de centenars de milions de dosis de la vacuna candidata.

En aquest sentit, Rovi ha afegit que estan preparats per proveir mercats fora dels Estats Units a partir de principis de 2021.

Pel que fa a les condicions d'emmagatzematge de la vacuna -s'ha parlat molt de la necessitat de molt baixes temperatures per conservar les vacunes de Pfizer i BioNTech i de Moderna-, Rovi ha especificat que han d'estar en congelador a -20 ºC durant sis mesos i en nevera, a 2-8 ºC fins a 30 dies.

Moderna ha confirmat converses avançades amb la Comissió Europea per subministrar a Europa 80 milions de dosis de la vacuna d'ARNm contra la COVID-19 (ARNm-1273), a més d'una opció de compra de fins a 80 milions de dosis més.

D'altra banda, Rovi ha confirmat els seus objectius de creixement per a 2023, any en què preveu aproximadament duplicar els ingressos operatius de 2018, que es van situar als 303.200.000 d'euros, i multiplicar per 2,5 el resultat brut d'explotació (EBITDA) recurrent de 2018, que s'ha situat als 63 milions d'euros.

Rovi ha assenyalat que la propera fase de creixement estarà impulsada per diversos catalitzadors clau (biosimilar d'Enoxaparina, Risperidona-ISM, LetrozolISM, activitats M&A o contracte amb Moderna), recolzada per un negoci d'especialitats farmacèutiques "sòlid i en creixement".

Noticias relacionadas

contador