wall-street-ouvre-en-hausse 20200821111638
38.085,80
  • -
  • -

El Dow Jones ha tocat aquest dimarts els 30.000 punts per primera vegada la seva la seva història. Aquest nou màxim es produeix mentre el país prepara el canvi de poder a la Casa Blanca. Donald Trump no s'immolarà finalment al Despatx Oval. I Wall Street somriu. Les principals borses nord-americanes cotitzen amb noves pujades davant la, a priori, pacífica transició de poder entre el republicà i Joe Biden que està tenint lloc.

El mateix Trump ha reconegut al seu perfil de Twitter que ha aprovat aquest moviment, però no sense abans recordar que "seguiré plantant cara" fins i tot després que la seva campanya de reelecció no hagi aconseguit impugnar la victòria de Biden.

En matèria de política monetària, Joe Biden ha anunciat que nominarà l'exFed, Janet Yellen, per convertir-se en la nova Secretària del Tresor en substitució de Steven Mnuchin. El mercat ho veu com una sàvia elecció i recorda que Yellen ve de supervisar un llarg període d'expansió econòmica caracteritzat per tipus molt baixos i una bona quantitat d'estímuls fiscals.

En l'àmbit empresarial Tesla torna a acaparar totes les mirades. Després de tancar la sessió de dilluns amb importants pujades i marcant nous màxims històrics ha superat els 500.000 milions de dòlars en valor de mercat i les seves accions es multipliquen per sis des del començament de l'any.

El ral·li, cada vegada més interminable, de Tesla ha col·locat Elon Musk com la segona persona més rica del món després d'avançar Bill Gates. El CEO de Tesla compta amb un patrimoni net de 127.900 milions de dòlars. Segons el llistat de multimilionaris publicat per Bloomberg, un 75% del patrimoni de Musk correspon a les accions de Tesla.

Malgrat això i els positius avenços de les vacunes contra el virus, entitats com Goldman Sachs i JP Morgan han revisat a la baixa recentment les seves perspectives sobre l'economia nord-americana. Com a recordatori, aquest dijous Wall Street romandrà tancat per Acció de Gràcies, i divendres obrirà, però durant un període de temps més curt de l'habitual.

A l'altre costat de l'Atlàntic, l'IBEX 35 supera de nou els 8.000 punts i, finalment, a Àsia les borses han tancat majoritàriament en verd amb pujades del 2,5% al Nikkei 225 japonès.

Noticias relacionadas

contador