1605269222 black friday tecnomari

La Confederació Espanyola de Comerç (CEC) creu que, per al comerç de proximitat, "perllongar la durada d'aquesta campanya (Black Friday) suposa un suïcidi a llarg termini" ja que es tradueix en una arbitrarietat en els preus, alhora que desvirtua les rebaixes d'hivern i debilita les vendes.

Recorda, a més, que, entre els mesos de novembre i desembre, molts subsectors del comerç registren el 50-60% de la seva facturació anual, de manera que, en no acostar-nos a xifres d'anys anteriors, podrà suposar el tancament de fins al 50% dels comerços de proximitat.

En aquest sentit, la CEC considera que, si el Black Friday es circumscrivís realment a 24 hores, podria resultar positiu de cara a dinamitzar les vendes i aportar visibilitat al comerç; però, la realitat és que per a moltes marques i grans cadenes, aquesta campanya arrenca ja el dia 11 de novembre amb el Dia del Solter, es perllonga amb el Cyber ​​Monday, enllaça amb una ja afeblida campanya de Nadal i Reis i culmina amb les rebaixes d'hivern, i dona lloc així a una autèntica marató de descomptes que, ja resultava insostenible en anys anteriors i que en el context actual, pot suposar el tancament de molts negocis.

A la caiguda de facturació, que arriba al 50% en alguns subsectors del comerç respecte al 2019, se li suma ara l'augment de despesa a què han de fer front molts d'ells, amb la devolució dels crèdits ICO i la demora d'impostos. En aquestes circumstàncies, "resulta impossible aguantar una situació de dos mesos amb descomptes permanents" afirma l'organisme.

contador