ep produccion del idc en zwickau alemania
VOLKSWAGEN

"La tardor serà incòmode per a l'economia alemanya". És la conclusió a la qual arriba l'IFO, l'índex de clima empresarial va caure el novembre a 90,7 punts des dels 92,5 punts del mes anterior i, per tant, per segona vegada consecutiva, segons les dades difoses aquest dimarts.

No obstant això, els economistes enquestats per Reuters esperaven una caiguda més forta fins a 90,1 punts. "La incertesa empresarial ha augmentat. La segona onada del coronavirus va interrompre la recuperació de l'economia alemanya", ha dit el president de l'IFO, Clemens Fuest. Els gerents van jutjar que les perspectives per als seus negocis eren molt més pessimistes i la seva situació, una mica pitjor. L'IFO suposa que és probable que la producció econòmica es contregui lleugerament durant el quart trimestre.

Els governs federal i estatal probablement decidiran sobre mesures de restricció de més abast dimecres. La indústria va resistir la tendència baixista: "És un raig d'esperança". No obstant això, segons l'expert, les expectatives exportadores de la indústria han patit un important retrocés i tornen a estar lleugerament en territori negatiu. La raó és el tancament d'importants socis comercials, especialment a Europa.

L'economia en el seu conjunt es veu amenaçada per un revés. Alemanya només es va recuperar l'estiu després de la caiguda relacionada amb la COVID-19 a la primavera i va créixer un 8,5%. No obstant això, la perspectiva de les vacunes en la pandèmia ofereix un raig d'esperança.

Segons Wohlrabe, expert d'IFO, la perspectiva de les vacunes encara no s'ha reflectit en les expectatives positives de l'empresa. "Molts punts crítics estan posant en perill la recuperació econòmica mundial i les vacunes no resoldran la pandèmia de la nit al dia", ha dit Alexander Krüger, economista en cap de Bankhaus Lampe. En la seva opinió, les mesures de bloqueig que poden continuar el gener haurien de resultar "fins i tot més destructives".

Noticias relacionadas

contador