trump-estime-qu-une-audition-par-mueller-pourrait-etre-un-piege

Wall Street cotitza pla en els seus tres principals índexs borsaris (Dow Jones -0,08%, S&P 500 -0,14% i Nasdaq -0,02%). El mercat es ressent de l'últim escàndol protagonitzat per Donald Trump, que va encarregar silenciar dues dones al seu exadvocat.

  • 38.322,73
  • -

Trump ha tornat a la palestra després que Michael Cohen, exadvocat del president nord-americà, s'hagi lliurat aquest dimarts a l'FBI després d'arribar a un acord amb la Fiscalia, que l'investiga per frau fiscal i bancari i violació de la llei electoral, i ha afirmat que el mandatari "li va ordenar cometre un delicte".

Aquest dimarts, Trump va elevar, a més, fins al 25% els aranzels a vehicles importats de la UE. El president dels EUA va tornar a posar les tarifes sobre la taula, després de l'aparent treva comercial signada amb la Comissió Europea fa unes setmanes.

Al pla macroeconòmic, cal destacar que la venda d'habitatges de segona mà als EUA va baixar un 0,7% el juliol respecte al mes anterior, de manera que acumula així quatre mesos consecutius de caigudes.

ACTES DE LA FED

Els inversors estaran també pendents a l'altre costat del toll de la publicació de les actes de l'última reunió de la Reserva Federal dels EUA (Fed), celebrada el passat dia 1 d'aquest mes. Aquestes es publicaran a les 20 hores (horari de l'Espanya peninsular).

Cal recordar que el president dels EUA va carregar aquest dilluns contra el banc central nord-americà, presidit per Jerome Powell. O millor dit, contra la seva política de normalització monetària: va assegurar que seguirà criticant la Fed mentre prossegueixi amb les pujades de tipus d'interès.

PUJADES I CAIGUDES

Amb tot, al Dow Jones, els valors més alcistes són Exxon Mobil, American Express i Chevron. L'altra cara de la moneda són United Technologies, Travelers i Intel.

Per la seva part, els sòlids guanys de Target en els seus resultats trimestrals van ajudar a llimar algunes preocupacions del mercat. La companyia va registrar un benefici net major de l'esperat i les seves accions pugen amb força en la preobertura gràcies a això. A més, aquest dimecres se celebra el mercat alcista més llarg de la història, després de superar l'anterior rècord que estava als 3.542 dies.

Al mercat de matèries primeres, el petroli puja amb força davant un feble dòlar i el descens dels inventaris de cru als EUA. El barril de West Texas, referència nord-americana, puja un 1,34% fins als 67,32 dòlars.

ÀSIA TANCA MIXT I EUROPA ES VESTEIX DE VERD

D'altra banda, el Vell Continent ha cotitzat de manera generalitzada en verd aquest dimecres En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX 35 s'ha revalorat un 0,33%, fins als 9.580 punts, i acumula així tres sessions en positiu.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,33% respecte al dòlar, fins als 1,1608.

A les borses asiàtiques, Àsia ha moderat els seus guanys amb la mirada en les negociacions comercials entre la Xina i els EUA. El Xangai i Shenzhen, han tancat amb caigudes del 0,83% i del 0,97%, respectivament.

Del costat de les pujades, el Nikkei ha escalat un 0,64%, mentre el ien està estable a les 100,400 unitats per dòlar, el Hang Seng de Hong Kong ho fa un 0,22% i el Kospi sud-coreà avança un 0,18%. En el verd també han acabat Tailàndia (+0,32%) i Malàisia (+0,59%). Singapur tanca amb un declivi del 0,15%. Finalment, l’ASX200 australià ha cedit un 0,29%.

Noticias relacionadas

contador