petroleosubida

El petroli avança aquest dimecres impulsat per un descens als inventaris de cru nord-americà. Amb tot, l’'or negre' també segueix veient-se afectat per les sancions dels EUA sobre les exportacions de l'Iran que tenen en suspens el mercat de matèries primeres.

El barril de West Texas, referència als EUA, puja un 1,34% fins als 67,32 dòlars. Per la seva banda, el barril de Brent, referència a Europa, repunta un 2,07% fins als 74,13 dòlars.

L'avanç de l'or negre se sosté més en un dòlar més feble

L'avanç de l’'or negre' té lloc després de conèixer els inventaris de cru nord-americà durant la setmana del 17 d'agost, quan van registrar una caiguda de 5,2 milions de barrils diaris (pel que fa als pronòstics dels analistes, que van projectar un descens d'1,5 milions de barrils).

"Els inversors també confien que els inventaris dels EUA baixin aquesta setmana", ha afirmat ANZ Bank en un comunicat. Per la seva banda, Samsung Futures afirma que aquest descens dels inventaris i un dòlar nord-americà més feble estan servint per sostenir el repunt del cru. "El problema de l'Iran continua estant en la ment dels inversors", afirmen des d’AxiTrader.

Per la seva banda, aquest dimarts va tenir lloc la reunió de l'OPEP (Organització de Països Exportadors de Petroli), durant la qual es va estimar que l'organització ingressarà un 30% més aquest any gràcies a les exportacions de cru.

Noticias relacionadas

contador