trump-demande-a-bolton-d-inviter-poutine-a-washington-a-l-automne

L'assessor de la seguretat nacional de la Casa Blanca, John Bolton, ha assegurat aquest dimecres que Turquia podria acabar amb la crisi amb els Estats Units "immediatament" en alliberar el pastor nord-americà Andrew Brunson.

La moneda turca ha anat caient -ha arribat a perdre un 30%- des que Washington va ordenar aranzels en represàlia per la detenció del pastor Andrew Brunson processat pels seus presumptes vincles amb l'organització liderada per Gulen, que el govern cataloga com a grup terrorista i acusa d'estar darrere del fallit cop d'Estat de juliol de 2016, i amb el Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK).

"Miri, el govern turc va cometre un gran error en no alliberar el pastor Brunson", ha afirmat Bolton a Reuters en una entrevista durant la seva visita a Israel. "Cada dia que passi aquest error continua. Aquesta crisi podria acabar instantàniament si fessin el correcte com un aliat de l'OTAN i alliberessin el pastor Brunson sense condicions", ha afirmat.

L'emir de Qatar va aprovar aquest mes un paquet de projectes econòmics, entre els quals hi ha un compromís de suport de 15.000 milions de dòlars per a Turquia cosa que va donar un impuls a la lira, que ha perdut un 47 per cent del seu valor aquest any.

Bolton s'ha mostrat escèptic sobre la intervenció de Qatar, que ha estat barallant-se amb aliats dels Estats Units al Pròxim Orient com Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units i Egipte.

Noticias relacionadas

contador