• L’exadvocat del magnat ha confessat que aquest li va ordenar pagar a dues dones pel seu silenci sobre les seves relacions
dolartrump

Nova tempesta política als EUA que creix sobre el president dels EUA, Donald Trump i que escantella el sentiment dels inversors. Amb tot, l'optimisme sobre les negociacions entre la Xina i els EUA pot més que les notícies que el republicà va pagar pel silenci de dues dones amb les quals havia mantingut relacions per no sortir perjudicat en les eleccions i el dòlar frena les caigudes de les últimes jornades i remunta tímidament.

Van ser les declaracions del mandatari els que van acabar per donar un cop de gràcia a la moneda, quan ja havia arrencat una ronda de presa de beneficis i dimarts va encadenar quatre dies de pèrdues contra la lliura i l'euro i també davant del iuan, mentre davant el ien s'ha mantingut més estable. No obstant això, aquest dimecres va de camí a trencar la seva ratxa perdedora de curt termini, tot i que dos excol·laboradors del president del país, Donald Trump, han estat acusats i trobats culpables de diversos delictes.

Michael Cohen, exadvocat del president nord-americà, Donald Trump, s'ha lliurat aquest dimarts a l'FBI després d'arribar a un acord amb la Fiscalia, que l'investiga per frau fiscal i bancari i violació de la llei electoral, i ha afirmat que el mandatari "li va ordenar cometre un delicte". En concret, ha confessat que li va encarregar pagar pel silenci de dues dones que haurien mantingut relacions amb Trump, per no perjudicar la campanya electoral.

Per si això fos poc, Paul Manafort, que va ser cap de la campanya electoral del president nord-americà, Donald Trump, ha estat declarat culpable de vuit dels 18 càrrecs de frau bancari i fiscal dels que estava acusat.

Però més enllà d'aquest últim escàndol que posa el president una altra vegada a prop de l’'impeachement', els inversors seguiran amb atenció les negociacions entre la Xina i els EUA, que es reprenen aquest dimecres a Washington, al voltant de les quals "s'han construït grans esperances" , indica David Madden, analista de CMC Markets. "Des de l'anunci de la reunió, els inversors han tingut la idea que el sol acte de seure i discutir sobre la disputa comercial és un pas en la direcció correcta. Els polítics, d'altra banda, estan donant la impressió que no s'aconseguirà molt", afegeix.

EL DÒLAR, A LA DEFENSIVA

Així, el dòlar avança davant l'euro, encara que només marginalment, després de les vendes d'aquest dimarts, que van precipitar el 'bitllet verd' fins als 1,16 dòlars davant la seva contrapart europea, un màxim d’11 dies per a la moneda única, que significa una recuperació de gairebé un 2,5% des dels mínims de 13 mesos del 15 d'agost. L'euro/dòlar busca estabilitat als 1,1550/60 dòlars.

Pel que fa a la lira i la resta de divises dels països emergents, busquen també recuperar-se davant la major debilitat del dòlar. Amb els mercats turcs tancats per vacances, la divisa otomana segueix més fràgil que després de la seva recuperació de fa una setmana, però ha reduït notablement la seva volatilitat. Des de dilluns s'ha embarcat en un moviment lateral de consolidació al voltant de les 6,00 unitats per dòlar.

La lliura també busca estabilitat a la franja dels 1,29 dòlars, després de la seva remuntada de gairebé un 2% i encadena cinc sessions en positiu, tot i que els analistes cada vegada aposten més per un Brexit dur, quan es reprenen les negociacions entre Brussel·les i Londres.

El ien també es troba calmat a la zona de les 110,400 unitats per dòlar i el iuan va a per una cinquena jornada de pujades i es canvia de mans a les 6,8427 per dòlar, encara que el seu ascens també s'ha frenat, de la mà del refredament de les borses xineses, que tornen al vermell aquest dimecres (Xangai: -0,83% i Shenzhen: -0,97%). Les vendes als parquets del gegant asiàtic han estat una reacció a les notícies que el Banc Popular del país ha assenyalat que no impulsarà una nova ronda d'estímuls, cosa que ha avivat els temors sobre l'economia xinesa.

Noticias relacionadas

contador