trumpjuncker6871

Trump torna a ser el centre de l'huracà. El president nord-americà va anunciar aquest dimarts que s'elevarà fins al 25% dels aranzels a vehicles importats de la Unió Europea (UE). Un anunci que va arribar hores després que The Wall Street Journal publiqués que el secretari de Comerç, Wilbur Ross, havia posposat el termini per fer públics els aranzels a les automobilístiques.

  • 70,94€
  • -5,15%
  • 48,00€
  • 0,76%
  • 132,80€
  • -4,94%

"Anem a aplicar un aranzel del 25% sobre cada automòbil que entri als Estats Units des de la UE", va afirmar un contundent Trump durant un acte que va tenir lloc a West Virginia aquest dimarts.

El president dels EUA va afirmar el passat mes de juny que imposaria unes tarifes d'entre el 20% i el 25%

Per la seva banda, Ross va afirmar al TWSJ que encara no estava clar que s'anunciessin els aranzels sobre les fabricants d'automòbils aquest mes. A més, va assegurar que la decisió s'estava retardant per les negociacions en curs que estaven tenint lloc amb Mèxic, el Canadà i la pròpia Comissió Europea.

Trump va afirmar el passat mes de juny que imposaria aranzels d'entre el 20% i el 25% als vehicles importats al país que presideix. El maig, va sol·licitar al Departament de Comerç que examinés si aquesta entrada de vehicles als EUA suposava una amenaça per a la seguretat nacional. Un argument que va utilitzar precisament per imposar els aranzels sobre les importacions de l'acer i l'alumini.

"Si aquests aranzels no són retirats aviat fixarem un gravamen del 20% sobre tots els seus cotxes que arriben als EUA", va advertir el president nord-americà al seu compte de Twitter. “Construïu-los aquí!", va sentenciar el passat 22 de juny el mandatari nord-americà.

I tot, després que Trump i Juncker aconseguissin el passat 25 de juliol una treva comercial que passava, entre altres accions, per eliminar els aranzels sobre els vehicles de la UE. No obstant això, encara es desconeix quan s'aplicaran aquests aranzels i el seu impacte, tenint en compte que actualment la importació de vehicles europeus només comprèn un 7% de les vendes totals del sector als EUA. De fet, algunes de les grans fabricants com Volkwagen, Daimler i Fiat Chrysler tenen fàbriques en territori nord-americà.

Per la seva banda, les automobilístiques europees són l'aposta de Credit Suisse després de la frenada de Tesla al parquet (amb una caiguda acumulada de més del 21% durant les últimes 10 sessions). La companyia suïssa reconeix que les fabricants del Vell Continent "són el sector que pitjor rendiment està donant aquest any, convertint-se en el més barat". No obstant això, afirma que "el sector es mou inversament a Tesla i Tesla ja ha deixat enrere la seva tendència alcista".

Amb tot, esperaven que els EUA i la UE seguissin el camí de la Xina, que ja va rebaixar els seus aranzels sobre vehicles europeus del 25% al ​​15% actual) i, en general, veu que les principals amenaces d'aquestes fabricants han estat "exagerades".

Noticias relacionadas

contador