Notícies de polsos divises

eurodolar 680280

L'euro s'accelera després Draghi contra un dòlar que perd tracció

El dòlar s'ha vist pressionat davant tots els seus rivals aquest dijous, després de les notícies que el Govern nord-americà reprendrà les converses amb la Xina sobre la guerra comercial entre les dues potències. L'euro ha aprofitat la menor demanda del 'bitllet verd' com a actiu refugi per afermar-se per sobre dels 1,16 dòlars, i ha prosseguit amb la seva tímida escalada, fins a màxims de gairebé dues setmanes a les portes dels 1,17 dòlars durant la reunió del Banc Central Europeu (BCE).

lira turca portada

Brutal rebot de la lira després de la decisió del banc central de Turquia d'elevar els tipus al 24%

La lira turca se situa sota el focus aquest dijous. I més després que el president turc, Recep Tayip Erdogan, hagi instat el Banc Central del país que retallés els tipus d'interès a escasses hores de la reunió de política central de l'entitat que té lloc a Ankara. La moneda ha tocat les 6,55 lires per dòlar, però ha experimentat una brutal remuntada de més d'un 5% després que s'hagi conegut que el Banc Central de Turquia ha decidit elevar els tipus fins al 24%.

cberdogan21 short1

El Banc Central de Turquia desafia Erdogan i puja tipus fins al 24%

El Banc Central de Turquia ha anunciat una pujada dels tipus d'interès de 625 punts bàsics, fins al 24%, gairebé el doble del que esperava el consens de mercat, que havia previst un increment de les taxes de 325 punts bàsics. Segons el comunicat emès aquest dijous, la decisió s'ha adoptat per intentar posar remei a la crisi de divises i inflacionista.