sbasia4 short1

Les borses asiàtiques han tancat mixtes aquest dimarts en ple ressorgiment de les tensions comercials i la preocupació pels mercats emergents.

  • 38.835,10
  • 1,57%

L'índex Nikkei 225 ha tancat amb una lleu caiguda del 0,17%, mentre que el Kospi sud-coreà ha arribat a la fi de la sessió amb un avanç del 0,18%.

La debilitat de les seves divises posa en escac de nou el mercat i els inversors

Amb tot, a la Xina continental, l'índex Hang Seng ha acabat la sessió pla, mentre que els compostos de Xangai i Shenzen l’han acompanyat en aquest mateix destí i han esborrat així els seus guanys del primer tram de la sessió. Per la seva banda, l’ASX 200 australià ha tancat en territori negatiu, amb una caiguda del 0,44%.

Una de les principals preocupacions als mercats són les negociacions que s'estan duent a terme entre els Estats Units i Canadà, després que tots dos països fossin incapaços de segellar un nou acord la passada setmana. Un altre mal de cap per als inversors asiàtics és l'estat de les divises als mercats emergents, que continua sent una debilitat.

De fet, aquest mateix dilluns la rupia indonèsia va caure al seu nivell més baix en més de 20 anys i, segons els últims informes, el Banc Central del país afirma que acabarà intervenint al mercat de divises i bons. "Crec que serà difícil per a ells", afirma l'economista en cap del Banc de Singapur, en paraules a la 'CNBC'.

"Entre el contagi dels mercats emergents, la pujada de tipus de la Fed (Reserva Federal) i la guerra comercial, pot resultar complicat per als inversors assumir certs riscos de deute ara mateix", adverteixen els analistes.

Noticias relacionadas

contador