petroleoiran

La guerra comercial entre els Estats Units i la Xina estan fomentant la inestabilitat en els preus del petroli. Així ho ha afirmat el ministre d'Energia rus, Alexander Novak, en paraules a la CNBC.

"Podem veure que la situació actual de preus depèn no només de l'equilibri entre oferta i demanda, sinó també de la incertesa que observem als mercats globals: les guerres comercials, les sancions a l'Iran...", afirma Novak.

El ministre d'Energia rus assegura que els preus poden arribar als 90 dòlars

Segons el ministre rus, aquestes mesures per part dels EUA poden provocar que el preu del cru pugi lleugerament. "Si parlem de xifres, crec que pot arribar a pujar fins a 5 o 6 dòlars per barril".

En aquests moments, el barril de Brent, referència a Europa, cotitza pla (+0,09%) als 79,13 dòlars. Per la seva banda, el barril de West Texas, referència als EUA, avança un 0,87% fins als 69,85 dòlars.

Les sancions dels EUA sobre les exportacions de cru iranià entraran en vigor el proper mes de novembre i són vistos com la major força disruptiva del sector pels analistes, que anticipen una caiguda de fins a 1,5 milions de barrils diaris de la producció de l'Iran.

Alguns d'ells prediuen que els preus per barril de Brent puguin pujar fins als 90 dòlars i fins i tot els 100 dòlars, especialment quan entrin en vigor aquestes sancions.

Noticias relacionadas

contador