Japan, Nikkei, Tokyo, Asia

Les borses asiàtiques han tancat en vermell aquest dijous després de les dures caigudes de Wall Street durant la jornada anterior. El mercat segueix tement el contagi dels mercats emergents, que estan sumits en una crisi a la qual recentment s'ha sumat Sud-àfrica i Indonèsia.

  • 38.274,05
  • -0,34%

L'índex Nikkei 225 ha caigut un 0,33%, mentre que el Kospi sud-coreà ha tancat pla, tot i les caigudes de grans noms del selectiu com Samsung Electronics.

Indonèsia i Sud-àfrica s'han sumat recentment a la crisi d'aquestes divises

A Austràlia, l’ASX 200 ha caigut un 1,07%, mentre que a la Xina continental, l'índex Hang Seng de Hong Kong ha tancat amb caigudes del 0,64%. Per la seva banda, el compost de Xangai ha estat de les poques notes positives, en tancar amb un avanç del 0,17%, mentre que el de Shenzhen ha arribat pla al final de la sessió.

La crisi dels mercats emergents segueix sembrant incertesa al mercat.

"L'envestida d'un dòlar fort i la venda massiva de les divises dels emergents, liderada pel peso argentí i la lira turca, s'ha aturat, i mostra alguns signes de recompra", afirma malgrat tot Mizuho Bank aquest dijous. "Però aquesta pausa no s'ha de confondre amb un punt d'inflexió, perquè encara no hi ha una panacea per als calfreds latents que planen sobre els mercats emergents", adverteix l'entitat.

Noticias relacionadas

contador