trump china eeuu portada buena

Wall Street registra guanys del 0,3% mentre el mercat segueix pendent de la guerra comercial, que divendres passat va viure un nou episodi, després de l'amenaça de Trump d'imposar nous aranzels a la Xina per valor de 267.000 milions de dòlars. La Borsa de Nova York va tancar la setmana passada amb pèrdues mitjanes del 2%.

  • 37.904,90
  • -

Al capítol empresarial, els inversors seguiran amb especial atenció la cotització de CBS després de la dimissió del seu president, Leslie Moonves, acusat de més d'una desena d'abusos sexuals.

A més, Elon Musk, fundador i conseller delegat de Tesla, ha anunciat una àmplia reestructuració de diversos llocs directius després de la dimissió inesperada del seu director financer, tan sols un mes després de ser nomenat.

Al sector tecnològic, Alibaba, competidor d'Amazon, ha anunciat que el seu president, Jack Ma, serà substituït per Daniel Zhang a partir del 10 de setembre de 2019. El relleu s'allargarà 12 mesos per fer una transició fluïda.

TENSIONS COMERCIALS

Al marge de les tensions aranzelàries amb la Xina, els EUA també es troba actualment negociant la seva situació comercial amb altres països. L'Administració Trump encara no ha aconseguit un acord amb el Canadà per signar-ne un de nou que substitueixi l'actual Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (TLCAN), com sí que va fer prèviament amb Mèxic.

A això se suma la potencial guerra comercial amb el Japó, després que la passada setmana Trump deixés caure davant uns periodistes que podria ser el pròxim objectiu dels seus aranzels.

En matèria de política monetària, el president de la Reserva Federal (Fed) de Boston, Eric Rosengren, ha comentat que els riscos en el sistema bancari nord-americà es troben ara concentrats en els bancs més petits.

Al mercat de matèries primeres, el petroli guanya terreny tot i l'increment de plataformes d'extracció petrolíferes als EUA. El barril de West Texas, puja un 0,62% fins als 68,17 dòlars.

ÀSIA TANCA MIXTA I EUROPA COTITZA EN VERD

El Vell Continent cotitza en verd aquest dilluns a cinc dels seus principals índexs (IBEX 35 +1,12%, CAC 40 +0,42%, DAX 30 +0,33%, FTSE 100 +0,27% i PSI 20 +0,58%). En el cas del selectiu espanyol, l'IBEX s'anima impulsat pel Banc Santander i aconsegueix recuperar els 9.200 punts.

Al mercat de divises, l'euro s'aprecia un 0,19% respecte al dòlar, fins als 1,1574.

Per la seva banda, les borses asiàtiques han tancat amb signe mixt i llastades per la Xina. L'índex Nikkei 225 i el Kospi sud-coreà han aconseguit estendre els seus guanys de l'anterior sessió, amb pujades d'entre el 0,1% i el 0,2%, respectivament.

A les borses del Pacífic, l’ASX 200 australià ha tancat amb pujades del 0,14%, tot i el mal rendiment dels seus bancs. A la Xina continental, el vermell ha dominat els seus selectius, amb l'índex Hang Seng de Hong Kong tancant amb caigudes del 0,89%. Per la seva banda, els compostos de Xangai i Shenzhen han cedit un 0,6% i un 1,08%, respectivament.

Noticias relacionadas

contador