vitalik-buterin-ether-ethereum-crypto

Els inversors en monedes virtuals ja poden acomiadar-se dels estratosfèrics creixements que aquest florent mercat va deixar el 2017. Així ho ha assegurat el cofundador d'ethereum, Vitalik Buterin, que ha assenyalat, en declaracions a Bloomberg que les divises de xifrat "mai tornaran a créixer al 1.000%".

Durant una conferència sobre l’ ethereum i la cadena de blocs a Hong Kong, Buterin va declarar que el ràpid creixement de la indústria de les monedes digitals està arribant a un "sostre" i està passant d'una etapa de "despertar interès" a una etapa "d’ aplicacions reals a l'economia real".

Buterin va explicar que el període de creixement explosiu a l'esfera probablement estigui arribant al final a causa que el gran públic ja ha superat la fase d'adquirir un coneixement superficial sobre aquesta indústria i és probable que ara s'estabilitzi.

"Si parles amb qualsevol persona amb un nivell d'educació mitjà, és probable que hagin sentit parlar de la cadena de blocs almenys una vegada", va argumentar un dels pares de la més coneguda de les monedes alternatives. Per tant, "ja no hi ha una oportunitat per a un altre creixement de 1.000 vegades", ha afegit.

Segons Buterin, l'estratègia que s'ha desenvolupat durant els últims sis o set anys a la comunitat criptogràfica -basada en les monedes de màrqueting, o emissions de tokens criptogràfics, amb l'objectiu d'una adopció generalitzada- ha resultat en un creixement massiu i una capitalització de moltes monedes digitals, però ara està cada vegada més pròxim a un carreró sense sortida".

De fet, aquest mercat ha vist una disminució dramàtica en termes del seu acumulat total de totes les monedes digitals durant el 2018. El gener es va assolir una fita de 828.000 milions de dòlars, pic al qual ha seguit una desacceleració gradual -amb un rebot a l'alça el maig- que ha portat la capitalització total per sota dels 200.000 milions de dòlars, el seu mínim des de principis de novembre de 2017, segons CoinMarketCap.

No obstant això, molts gurus d'aquest mercat criden a prendre les dades en perspectiva, atès que la tremenda correcció és un esdeveniment natural després dels auges desmesurats dels mesos previs. De fet, en comparació amb de fa un any, el preu del bitcoin ha avançat un 58%, una xifra que s'eleva a un 1.048% si es compara el preu actual, sobre els 6.000 dòlars, amb el preu a què es canviava de mans fa dos anys.

Noticias relacionadas

contador