Notícies de polsos divises

bitcoin numeros portada

El bitcoin arriba al pronòstic de Goldman Sachs: nova fita gairebé a 8.000 dòlars

Al mercat de les monedes digitals li és igual tots els comentaris dels gegants de la banca i fons d'inversió. Poc li importa que el banc asiàtic DBS l'hagi qualificat d'"estafa piramidal" o que el CEO de Morgan Stanley, James Gorman, hagi assenyalat que està rebent més atenció de la que es mereix. La major moneda criptogràfica per capitalització de mercat, el bitcoin, ha tornat a fer-ho: ha marcat el seu enèsim rècord històric aquest any i ha acariciat els 8.000 dòlars.

gormanjames

"El bitcoin no és una inversió segura i no es mereix tanta atenció", avisa James Gorman, CEO de Morgan Stanley

Menys agressiu que els seus col·legues al capdavant dels grups bancaris mundials més poderosos, però igualment del costat dels escèptics, el CEO de Morgan Stanley James Gorman amplia la llista de primeres espases de la banca d'inversió que s'han pronunciat sobre el bitcoin. Ha alertat els propietaris de monedes digitals que "no és una inversió segura" i els ha instat a no esperar que els seus diners estigui fora de perill en aquest mercat.

dolar1

Un dòlar amb ganes de recuperar-se davant l'euro afronta una bateria de declaracions dels bancs centrals

El 'bitllet verd' tracta de guanyar-li terreny a un euro que durant les últimes jornades ha experimentat una recuperació d'un 1,6% i ha marcat un màxim de prop de quatre setmanes als 1,1850 dòlars. La divisa nord-americana es mostra feble encara, tot i que ha aconseguit remuntar fins a nivells de preu per sota dels 1,1800 dòlars i s'enfronta a una jornada plena d'intervencions de membres dels bancs centrals a un i altre banda de l'Atlàntic.