• El bitcoin gold va veure la llum diumenge amb seriosos problemes en el seu llançament
bitcoin caidas
BOLSAMANIA

Els detractors del bitcoin s'han trobat sobrades raons en les fortíssimes bandades de l'actiu digital per seguir alimentant la seva animadversió al mercat de les monedes digitals. En qüestió de 48 hores, la moneda virtual ha passat de caure un 30% a recuperar un 15%. O el que és el mateix, en la caiguda de diumenge fins als 5.500 dòlars -2.300 dòlars menys que el seu rècord de més de 7.800 dòlars del 8 de novembre-, ha succeït una recuperació fins als 6.600 dòlars.

Des del rècord històric, que ha suposat una apreciació d'un 650% del bitcoin el 2017, la moneda digital va arrencar una aguda correcció, iniciada després de l'anunci de la cancel·lació del protocol Segwit2x. Els inversors es van retirar en esbart de la moneda digital després de confirmar-se que no es tiraria endavant l'increment de la velocitat de processament dels blocs de la 'blockchain' dels 4 megabytes actuals, a vuit megabytes.

A més, l'increment de la potència de la cadena de blocs hauria abaratit les comissions per les transaccions de la moneda criptogràfica. Aquest fet va provocar una desbandada d'inversors cap al bitcoin cash, la divisa sorgida de la bifurcació de l'espina dorsal del bitcoin d'agost. La mida dels seus blocs és més gran i per tant les comissions de les transaccions són més baixes.

Aquesta altcoin va arribar a triplicar el seu valor fins al rècord històric de 2.000 dòlars diumenge que va coincidir amb la caiguda del bitcoin tradicional. Fins i tot va superar l’ethereum com segona moneda en capitalització de mercat. Però des d'aquests preus, la correcció del bitcoin cash ha estat també proporcional a la recuperació de la reina de les monedes digitals. Aquest dilluns reculava un 30% intradia, fins a estabilitzar-se per sobre dels 1.000 dòlars. En aquests moments puja més d'un 6% fins a 1.200 dòlars, segons dades de CoinMarketCap.

Però no ha estat l'únic esdeveniment que ha canviat el panorama de les monedes digitals en les últimes hores. El naixement del bitcoin gold, el tercer bitcoin, fruit de la bifurcació de la cadena de blocs, encara que l'inici de les operacions ha estat una mica problemàtic per un atac de denegació de servei llançat aparentment des de la Xina. El seu preu ronda als 200 dòlars.

Noticias relacionadas

contador