• El ien rep impuls de la volatilitat del Nikkei
dolar4

L'absència de catalitzadors des del plànol macroeconòmic han deixat al dòlar a mercè exclusivament del sentiment de mercat en les últimes hores, que ha decidit retirar el seu favor a el ‘bitllet verd’. Núvols de tempesta tornen a dibuixar-se sobre el pla de reforma tributària del president nord-americà, Donald Trump, després que les victòries dels Demòcrates en els estats de Virgínia i New Jersey.

Segons explica la fundadora de BK Asset Management, Kathy Lien, aquestes eleccions s'han interpretat com un referèndum cap al republicà i també apunta a dificultats sobre el tràmit de la seva llei fiscal al Congrés. Per acabar-ho d'adobar, la postura del Senat sobre aquesta legislació no es publica fins a aquest dijous i s'anticipa que l'informe diferirà de l'emès pel Congrés, la qual cosa incrementa l'escepticisme de Wall Street cap a la norma.

Aquests esdeveniments han pesat sobre el dòlar que ha marcat un alt en el camí en la seva recent senda alcista i ha cedit especialment davant el ien, fins als 113,640 iens. L'actualitat passa aquest dijous també per la moneda japonesa que s'ha beneficiat de la immensa volatilitat del Nikkei, que ha arribat a pujar un 2% en la sessió fins a superar els 23.000 punts per primera vegada en 25 anys.

L'euro, no obstant això no ha sabut aprofitar el moment de caigudes del dòlar, que també ha sofert falta d'adreça en l'índex que mesura el seu acompliment contra una cistella de sis rivals, i s'ha mantingut encapsulat en un estretíssim rang amb prou feines d'un 0,3%. Encara que la moneda europea ha tornat a deixar un màxim per sobre dels 1,1600 dòlars, el seu aspecte tècnic continua assenyalant noves caigudes fins a la franja, almenys, dels 1,1500 dòlars.

LA LLIURA ES RECUPERA

L'altra moneda que acapara l'atenció aquest dijous és la lliura, que sí ha sabut treure partit de la vacil·lació dels operadors en el dòlar per tornar a nivells de preu per sobre dels 1,3150 dòlars. La moneda britànica es va mantenir durant bona part de la jornada del dimecres deprimida en els voltants dels 1,31 dòlars, que fins i tot va arribar a perforar. Però remunta fins als 1,3150 dòlars.

El procés del *Brexit pesa de nou sobre la divisa de Regne Unit, després que el Parlament Europeu rebutgés l'oferta del Govern de Theresa May perquè els ciutadans europeus apel·lin al dret a romandre al país. L'estira-i-arronsa seguirà mantenint en guàrdia als inversors.

Noticias relacionadas

contador