• Les expectatives que la Fed pugi tipus al desembre apuntalen el 'bitllet verd'
dinero, dolares, rico, billetes

Després de passar una setmana encapsulat en un estret rang, l'euro ha començat a erosionar la part inferior d’aquest rang, el suport dibuixat als 1,16 dòlars i ha marcat aquest matí un mínim d'una setmana als 1,1595 dòlars, tot i que es recupera des d'aquest preu. Els analistes aposten perquè la pressió venedora augmenti en la 'moneda única' a mesura que s'incrementa la gana per un dòlar apuntalat per les expectatives que la Reserva Federal (Fed) apugi els tipus al desembre.

A més, la gana pel 'bitllet verd' ha augmentat durant la sessió asiàtica i ha impulsat la moneda nord-americana a un màxim de vuit mesos contra el ien, als 114,735 iens, nivells de preu no vistos des de mitjans de març. Segons la visió dels experts, és la creixent divergència entre les polítiques monetàries dels bancs centrals al Japó i els EUA, cosa que ha contribuït al to més ferm del dòlar enfront del ien.

El Governador del Banc del Japó, Haruhiko Kuroda, ha assenyalat aquesta matinada que continuarà amb una poderosa flexibilització monetària sota la seva política de control de la corba de rendiment, encara que també ha afegit que el banc central estava observant de prop els efectes econòmics d'una política monetària ultraflexible perllongada. En qualsevol cas, els inversors han interpretat aquestes paraules com que el banc central nipó no té cap pressa per abandonar les polítiques expansives, mentre que, per contra, la Fed està immersa en un cicle d'enduriment progressiu que reforça el dòlar.

Bona mostra d'això és que l'índex que mesura l'acompliment de la moneda contra una cistella de sis divises rivals ha arribat a nivells de preu per sobre dels 95,00 punts, nivells molt propers al màxim de tres mesos als 95,150 punts del 27 d'octubre.

EL VIATGE D'TRUMP A ÀSIA AL PUNT DE MIRA

Aquest bon comportament de la moneda xoca amb les decebedores dades d'ocupació dels Estats Units publicades divendres, que van mostrar una desacceleració al creixement dels salaris i un augment menor del que s'esperava en la creació d'ocupació.

La moneda comunitària segueix operant en rang contra el dòlar, però augmenta la pressió venedora

No obstant això, els analistes segueixen sent optimistes sobre l'augment salarial durant els pròxims mesos, cosa que ha derivat en què no hi hagi variació sobre les expectatives del mercat que la Fed elevi les taxes d'interès al desembre per tercera vegada aquest any. I manté la perspectiva que l'any que ve s'incrementin almenys en dues ocasions més.

En una setmana amb escasses referències econòmiques a excepció dels índexs de gestors de compres que es publiquen aquest dilluns, el viatge a Àsia del president dels EUA, Donald Trump, se seguirà amb especial interès pels mercats. Les potencials converses que mantindrà el republicà amb els aliats dels Estats Units sobre Corea del Nord, podria dominar el sentiment inversor.

L'EURO, EN MANS DELS VENEDORS

No obstant això, els operadors no esperen que les notícies siguin tan negatives com per evitar que l'euro segueixi en mans dels baixistes, que podrien portar la moneda comunitària al suport dels 1,1400 dòlars, que és el suport que marca la línia de tendència que es dibuixa amb els màxims de setembre.

Cap a aquest nivell es dirigirà l'euro/dòlar si cedeix el nivell dels 1,1574 dòlars, segons apunta Paul Robinson, analista de DailyFX. Les caigudes podrien estendre fins a l'àrea dels 1,13-1,1350 dòlars, indica José María Rodríguez, analista de Bolsamanía.

Noticias relacionadas

contador