• Els analistes fixen el sòl de la depreciació del dòlar davant el peso de Mèxic a les 17,50/30 unitats per cada 'bitllet verd'
peso mexicano port

El pes mexicà ha tornat a la càrrega aquest dimarts per seguir amb la seva escalada alcista i perllongar els guanys que ha acumulat durant les recents sessions. La moneda asteca s'havia pres un respir després d'una apreciació en tan sols una setmana a prop del 3%, que ha reprès aquest dimarts fins a registrar el seu millor preu des d'inicis de maig de 2016, Als 17,48 pesos per cada dòlar.

Segons analistes tècnics, el més recent avanç s'ha aturat en el nivell de suport del dòlar/pes mexicà, als voltants dels 17,50 pesos, en què l'encreuament hauria de començar a dibuixar un nou rang, entre els 18,50 i els 17,50/30 pesos. Amb aquest últim envit de la moneda mexicana, la moneda ha aconseguit recuperar una mica més d'un 20% des del seu mínim històric lleugerament per sobre dels 22,00 pesos per dòlar assolits el 19 de gener.

La moneda asteca ha avançat durant les últimes jornades de la mà de la resta de divises mundials, impulsada per la debilitat del dòlar fruit de la prima de risc polític que la setmana passada es va acarnissar de nou en l'administració del president nord-americà, Donald Trump. A més de les revelacions sobre la reunió del fill del republicà i una advocada russa, que li va proporcionar informació sobre Hillary Clinton abans de la campanya electoral del magnat, el dòlar va patir després d’evidenciar la manca de pressa de la Reserva Federal dels EUA (Fed) per pujar els tipus abans de finals d'any. El testimoni de la presidenta del regulador, Janet Yellen, davant el Congrés, durant el qual va justificar un augment gradual dels tipus per la baixa inflació i la reducció de l'IPC del mes de juny al seu pitjor nivell en vuit mesos, van danyar el 'bitllet verd'.

Aquest dimarts, Trump, més concretament el fracàs del president nord-americà a tirar endavant la seva reforma sanitària al Senat, ha tornat a deixar-se notar al dòlar, ja que els mercats cada vegada desconfien més de la seva capacitat per legislar.

D'altra banda, la publicació del primer esborrany de la reforma del Tractat de Lliure Comerç d'Amèrica del Nord (NAFTA per les seves sigles en anglès) ha tornat a imbuir d'optimisme als operadors del peso mexicà, ja que no implica canvis substancials més enllà de fixar que l'objectiu dels EUA és la reducció del dèficit comercial amb Mèxic i Canadà. El mercat espera que, un cop descomptats tots els esdeveniments que poden seguir donant ales al pes, els seus fluctuacions se supeditin els avenços en matèria de comerç exterior.

Noticias relacionadas

contador