Notícies de polsos divises

cbbitcoin31

Els bancs centrals ja estudien començar a acumular bitcoins i etereum

L'auge que el bitcoin i el mercat de les monedes virtuals ha experimentat aquest 2017 obeeix a un còctel de factors, entre els quals destaquen els canvis reguladors o l'evolució tècnica del blockchain (la cadena de blocs, el gran llibre comptable de les transaccions amb bitcoins ). Entre tota aquesta amalgama de motius, moltes veus s'han esforçat a destacar el paper d'actiu refugi que ha jugat la divisa digital durant el primer semestre de l'any, responent a la prima de risc polític d'Europa o els EUA. Tant en així, que l'anomenat 'or 2.0' ha arribat a doblar el màxim històric del metall preciós del qual obté el seu sobrenom i ha iniciat un procés de "canibalització", juntament amb l’ethereum, de les inversions en aquest actiu.

dolar4

Els alcistes del dòlar se segueixen encomanat a la Fed

El dòlar arrenca la setmana amb el mateix bon to que va acabar la sessió del 7 de juliol i manté part de l'impuls alcista que va obtenir després de la dada del mercat laboral dels EUA de juny. Els alcistes del 'bitllet verd' es van prendre l'increment en la creació de nous llocs de treball del mes passat com un suport total a la normalització monetària de la Reserva Federal dels EUA (Fed) i la divisa nord-americana s'ha catapultat fins a un màxim de dues setmanes enfront del ien.

fustealex

Andbank preveu caigudes de fins al 14% de l'euro respecte al dòlar

L'euro es revalora un 8% en l'acumulat de l'any respecte al dòlar. Però aquesta tendència podria arribar aviat a la seva fi. Almenys, segons les previsions d'Andbank, que apunten a la paritat. El banc té un pronòstic d’1,05 dòlars en 12 mesos, encara que el valor fonamental al qual apunten és el de la paritat.