• La capitalització de mercat de les monedes digitals es desploma a 80.000 milions de dòlars
  • El bitcoin es canvia al voltant dels 2.350 dòlars
cbcriptodivisas

L’ether, la unitat de la xarxa ethereum segueix immersa en la massiva correcció del seu preu, que l'ha portat a cedir i a més d'un 50% des del rècord assolit el 11 de juny. La divisa digital es canvia per sota dels 200 dòlars, per primera vegada des del 30 de maig, i ha tocat un mínim de 40 dies als 192 dòlars.

El preu de la divisa virtual s'ha recuperat fins als 198 dòlars en la majoria de les cases de canvi, segons dades de 'Coinmarketcap', però arrossega un declivi en els seus preus durant l'últim mes, des del registre històric per sobre dels 400 dòlars, aconseguit en el moment de gran efervescència al voltant de la xarxa ethereum, la tecnologia basada en blockchain que sustenta la moneda digital.

Les 10 monedes digitals principals han patit caigudes del voltant del 16%

Tot i el descens, però, el preu de la moneda en línia segueix acumulant una brutal apreciació del 2.000% el 2017, des dels 8 dòlars als quals es canviava l'1 de gener. El gran atractiu d'aquesta divisa virtual resideix en la facilitat de la tecnologia ethereum per generar altres tokens, que són usats per iniciatives i projectes basats en blockchain -cadena de blocs- per aixecar rondes de finançament a través del qual s'ha anomenat com ICS (Inicial Coin Offerings).

CORRECCIÓ GLOBAL DE LES DIVISES DIGITALS

Amb tot, el retrocés d'un 17% en el dia ha coincidit amb una onada de vendes al mercat de les monedes virtuals, la capitalització de mercat del les quals ronda els 80.000 milions de dòlars, lluny dels 100.000 milions que el total de monedes virtuals en circulació sumaven la setmana passada.

Les 10 divises digitals principals han patit caigudes del voltant del 16%, recull Coindesk, mentre el bitcoin s'ha arribat a canviar en 2.300 dòlars, des d'on es recupera un 0,7% en el moment d'escriure aquest article. No obstant això, l’'or 2.0' cau un 13% des dels preus de fa una setmana, per sobre dels 2.600 dòlars.

Noticias relacionadas

contador