Notícies de polsos Àsia

xi jinping china

Claus borsàries de la propera sessió: PIB de la Xina i resultats de Goldman Sachs

Al llarg de la jornada d'aquest dimarts, 17 d'abril, es coneixeran diverses referències des de diferents països, tant a l'àmbit empresarial com al macroeconòmic. Així, des de la Xina es faran públics l'evolució de la seva economia durant el primer trimestre d'aquest any (o, el que és el mateix, el seu Producte Interior Brut), la seva producció industrial i les seves vendes minoristes al mes de març.

chinausaajedrez

Nash i la 'teoria de jocs' apunten a la consecució de la guerra comercial

John Nash ho tindria clar. La seva anàlisi sobre l'equilibri en la 'teoria de jocs' no cooperativa apunta cap a la formalització de la guerra comercial entre els Estats Units i la Xina. Un estudi que bé va valer un Premi Nobel d'Economia el 1994, i que ara pot donar una mica de llum sobre el futur de les tensions que afloren entre dues de les economies més potents del món.

cbasia short1

Àsia acaba mixta entre les tensions geopolítiques i la possible dimissió d'Abe

Les borses asiàtiques acaben dilluns amb signe mixt, encara que les caigudes són notables als principals parquets del continent. Les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà, després de l'atac coordinat dels EUA, Regne Unit i França a Síria, mantenen els operadors en guàrdia, malgrat que al Japó l'escàndol al voltant del primer ministre Shinzo Abe ha escrit un nou capítol.