• Les borses xineses celebren aquesta intenció
Xi Jinping china

Els mercats a Àsia estan aprofitant la pau comercial. Després de les pujades de dilluns, els principals índexs del continent han registrat importants pujades aquest dimarts. Un repunt que ha incentivat el president de la Xina, Xi Jinping, en anunciar que prendrà mesures per "obrir" l'economia xinesa al món.

Entre els passos anunciats per millorar les relacions amb els seus socis comercials destaca, sense anar més lluny, la reducció dels aranzels que s'apliquen als vehicles. A més, Xi ha assenyalat que portarà a terme una disminució dels gravàmens sobre altres productes, reforçarà la propietat intel·lectual de les empreses estrangeres i millorarà l'entorn i condicions d'inversió per a les empreses internacionals.

Després del discurs del president xinès al Fòrum de Boao per a Àsia, les accions dels mercats asiàtics i els futurs de les borses nord-americanes han registrat pujades. Per la seva banda, el dòlar s’ha enfortit enfront del ien després de conèixer les intencions aperturistes de Xi Jinping i cotitza als 107,22 iens.

"L'aparent desig del president del gegant asiàtic d'equilibrar els pagaments internacionals del seu país és clarament una gran notícia per a les nacions i les empreses que venen productes a la Xina", assenyala Jasper Lawler, analista de London Capital Group.

Les borses xineses també donen suport a aquesta intenció. A Hong Kong, l'índex Hang Seng ha tancat amb una pujada de l’1,6%, després de descobrir la possibilitat que la seva economia s'obri a la resta del món. Al continent, el compost de Xangai ha pujat un 1,03% i el compost de Shenzhen ha registrat guanys més moderats amb un repunt 0,04%.

Al Japó, el Nikkei ha avançat un 0,54% tot i començar la jornada en territori negatiu. Per la seva banda, l'índex Kospi de Corea del Sud s’ha revalorat un 0,24% en aquest dimarts. També el principal índex australià, l’ASX 200, aprofita aquesta jornada per revalorar-se un 0,82%.

Noticias relacionadas

contador