• Kim ja va manifestar el seu desig de desnuclearitzar la península de Corea durant una reunió celebrada a Pequín
kim jong un trump

El Govern de Corea del Nord devia traslladar per primera vegada als Estats Units la seva disposició a negociar la desnuclearització de la península de Corea durant la futura reunió del líder nord-coreà, Kim Jong-un amb el president nord-americà, Donald Trump, segons una font nord-americana.

Pyongyang devia traslladar aquesta postura aprofitant els contactes secrets que mantenen les dues parts, ha explicat la font, citada per Reuters en declaracions sota condició d'anonimat.

Hasta ahora Washington confiaba en el discurso de acercamiento de Corea del Norte transmitido a través de Corea del Sur, pero con este mensaje sería la primera vez en la que Kim Jong Un habría sido tan directo con sus intenciones.

Fins ara Washington confiava en el discurs d'apropament de Corea del Nord transmès a través de Corea del Sud, però amb aquest missatge seria la primera vegada que Kim Jong-un hauria estat tan directe amb les seves intencions.

Kim ja va manifestar el seu desig de desnuclearitzar la península de Corea durant la reunió celebrada a Pequín amb el president de la Xina, Xi Jinping, al març, en el marc de la seva primera visita al gegant asiàtic des que va assumir el poder a finals de 2011.

El líder nord-coreà ha afirmat que la situació ha millorat després que Corea del Nord prengués la iniciativa per reduir les tensions a la zona i va manifestar que està determinat a transformar les relacions intercoreanes fent ús de la reconciliació i la cooperació.

"És la nostra decisió comprometre'ns amb la desnuclearització de la península d'acord amb els desitjos dels exlíders Kim Il Sung i Kim Jong Il", va continuar Kim, que va garantir que està disposat a dialogar amb els Estats Units i Corea del Sud, així com a reunir amb els líders d’ambdós països.

"L'assumpte de la desnuclearització de la península de Corea es pot resoldre si els Estats Units i Corea del Sud responen a la nostra bona voluntat i creen una atmosfera de pau i estabilitat mentre es prenen les mesures pertinents per aconseguir la pau", va explicar Kim.

Noticias relacionadas

contador