• El Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà han contestat amb lleugeres caigudes...
  • ...mentre que a Hong Kong, el Hang Seng ha contestat amb una pujada de l'1%
0cbasia92 short1

Els mercats asiàtics tanquen mixtes la setmana. Àsia no ha pogut aprofitar el rebot de la passada jornada de Wall Street, ja que després del tancament del mercat nord-americà el president Donald Trump va anunciar la imposició de 100.000 milions de dòlars addicionals en aranzels per a la Xina.

Un envit que ha tingut resposta per part del gegant asiàtic. "No volem una guerra comercial amb els EUA, però tampoc li tenim por", ha destacat el portaveu del Ministeri de Comerç de la Xina, Lu Kang, i ha assenyalat que el seu país "manté una postura prou clara".

No obstant això, aquest encreuament de declaracions ha colpejat el mercat de forma més moderada que en altres ocasions. Al Japó, el Nikkei va perdre un 0,3% i el Topix ha tancat caigudes del 0,3%. A Austràlia, l‘ASX 200 ha cotitzat pràcticament pla durant aquesta jornada, amb els subíndexs de materials i energia registrant lleus guanys.

Mentrestant, el Kospi sud-coreà va caure un 0,33% aquest divendres, retallant les seves caigudes més pronunciades en anteriors sessions. Precisament, a Corea del Sud, Samsung ha acaparat les mirades dels inversors del continent. El gegant tecnològic sud-coreà ha anunciat que espera un benefici operatiu de gairebé 12.000 milions d'euros per al primer trimestre de l'any.

Aquesta dada de Samsung suposaria una millora del 57,58% interanual i una xifra rècord gràcies a la bona evolució dels telèfons intel·ligents. Encara que aquesta xifra sembla no convèncer els inversors, ja que la companyia ha perdut un 0,7% durant aquesta jornada. Finalment, la Xina ha posat la nota verda de la jornada a Àsia, després del descans de dijous. L'índex Hang Seng de Hong Kong va pujar un 1,02%. El sector financer ha impulsat l'índex, amb Tencent pujant a prop d'un 2%.

Noticias relacionadas

contador