• La balança comercial de la Xina va llançar un desequilibri negatiu de 4.042 milions d'euros
cbtradechinaeeuuwar short1

Les exportacions xineses van caure inesperadament al març inquietant els inversors sobre la salut d'un dels elements més importants per al creixement de l'economia del gegant asiàtic. En concret, el volum de productes que va abandonar les fronteres es va reduir un 2,7%, el seu primer descens des de febrer de 2017, amb el consens del mercat apuntant pujades de fins al 10%.

Durant el tercer mes de l'any, les exportacions xineses van sumar un total de 174.121 milions de dòlars (141.183 milions d'euros), mentre les importacions van créixer un 14,4% interanual, fins als 179.104 milions de dòlars (145.280 milions d'euros). D'aquesta manera, la balança comercial de la Xina va llançar al passat mes de març un desequilibri negatiu de 4.983 milions de dòlars (4.042 milions d'euros), el primer dèficit del país des de febrer de 2017, segons les dades de l'Administració General de Duanes de la Xina.

No obstant això, durant el primer trimestre de l'any la balança comercial xinesa va registrar un superàvit de 326.180 milions de iuans (42.034 milions d'euros), un 21,8% menys que un any abans. Entre gener i març, les exportacions de la Xina van sumar 3,54 bilions de iuans (456.111 milions d'euros), un 7,4% més que un any abans, mentre les importacions van augmentar un 11,7%, fins als 3,21 bilions de iuans (413.670 milions d'euros).

En aquest sentit, el portaveu de l'Administració de Duanes de la Xina, Huang Songping, va expressar durant una roda de premsa la necessitat d'analitzar el superàvit xinès amb els EUA de manera "objectiva i racional", subratllant que no es tracta d'un objectiu deliberat del país asiàtic i el resultat es determina principalment per "l'estructura econòmica, la competitivitat industrial i la divisió internacional del treball entre la Xina i els EUA". "Esperem que els EUA escolti pacientment les veus pragmàtiques i racionals sobre el problema de la balança comercial i que proposi mesures constructives per millorar els desequilibris comercials per promoure conjuntament el desenvolupament estable a llarg termini de les relacions econòmiques i comercials bilaterals", va afegir.

Noticias relacionadas

contador