• Els inversors també es mantenen alerta pel canvi de caire en la política monetària de la Reserva Federal (Fed)
0cbasia92 short1

Els riscos geopolítics han pres el relleu de les tensions comercials. El conflicte que es forja a l'Orient Mitjà, entre els EUA, Rússia i Síria ha alimentat les vendes a les borses asiàtiques, que prenen el relleu de Wall Street. Els inversors també es mantenen alerta pel canvi de caire en la política monetària de la Reserva Federal (Fed) i per les declaracions del ministeri de comerç de la Xina que ha matisat el discurs "aperturista" del president xinès, Xi Jinping.

  • 24,06€
  • -1,11%

L'escalada, per ara verbal, del republicà i la Casa Blanca, en el conflicte de l’Orient Mitjà ha posat al focus el Govern de Vladímir Putin, a qui els EUA responsabilitza, junts amb el règim de Baixar al-Àssad, de l'atac químic a Duma. Les tensions, junts amb les sancions econòmiques a Rússia de la setmana passada anunciades pels EUA, han provocat una caiguda en el ruble que ha arribat a depreciar un 12% enfront del dòlar aquesta setmana.

El dòlar, en conseqüència, s'ha depreciat enfront del ien fins a les 106,701 unitats, cosa que ha provat que el Nikkei acabi la sessió en vermell, amb una caiguda moderada del 0,12%. El conflicte a Síria ha eclipsat les actes de la Reserva Federa (Fed), que van reflectir com alguns membres del banc central han començat a plantejar la necessitat d'un canvi en la política monetària de l'entitat, des d'una posició "acomodatícia" mantinguda per combatre la Gran Recessió que va començar el 2008, fins a una postura més "neutral" o "restrictiva" per a l'activitat econòmica.

Ha estat una de les principals novetats de les actes de l'última reunió del banc central dels EUA, publicades aquest dimecres. Així, segons els analistes, ni les tensions comercials ni el recent repunt dels tipus interbancaris evita que la Fed segueixi amb els increments de tipus projectats.

Precisament des del front del conflicte aranzelari amb la Xina arriben novetats. Després del missatge aperturista del president xinès, Xi Jinping, ara toca matisar les seves declaracions. El Ministeri de Comerç xinès ha assegurat aquest dijous que la Xina no durarà a defensar-se si els Estats Units intensifica la seva disputa comercial amb Pequín, afirmant que la promesa de Xi, de reduir els aranzels d'importació no és una concessió a Washington.

Són les borses de la Xina continental les que més pateixen, amb una caiguda del 0,83% a Xangai i del 0,75%, Shenzhen, mentre el Hang Seng de Hong Kong cedeix un 0,60%. El Kospi sud-coreà és gairebé l'únic índex que acaba en verd, amb un avanç del 0,19%, mentre Tailàndia tanca pla. Singapur cau un 0,21% i Malàisia, un 0,17%. Les borses del Pacífic també posen punt i final a la sessió de dijous al vermell, amb un decrement del 0,23% a l’ASX200 i del 0,59% a l’NZX50.

Noticias relacionadas

contador