• El Nikkei japonès i el Kospi sud-coreà tanquen en verd per sobre del 0,5%
cbasia01ks92

Àsia tanca aquest divendres la seva tercera setmana consecutiva de guanys impulsada per les paraules de Donald Trump que va suavitzar el discurs de la seva intervenció militar a Síria, cosa que era un clar repte a la Rússia de Putin.

  • 24,06€
  • -1,11%

L'índex Nikkei del Japó ha pujat un 0,55% fins als 21.778,74 punts, acumulant uns guanys de l'1% durant la setmana i tanca així la seva tercera setmana consecutiva en verd.

"Hi ha signes encoratjadors d'una disminució de les tensions a Síria juntament amb unes millors perspectives de resolució de les tensions comercials", apunten els analistes

Per la seva banda, el Topix ha avançat un 0,63% impulsat per la pujada del sector de materials davant un ien més feble. El Kospi sud-coreà ha pujat un 0,51% i toca els 2.455,07 punts. A l’índex destaca el rendiment del sector cosmètics que ha tancat el dia amb guanys significatius liderat per Amorepacific (+3,55%) mentre que les tecnològiques van tancar la sessió alternant pujades i baixades.

Els inversors també es van veure afectats per la publicació de les últimes dades comercials de la Xina, que va registrar un 2,7% menys d'exportacions al març, sense arribar a complir les expectatives. Per la seva banda, les importacions del gegant asiàtic van créixer un 14,4% i es va acabar registrant un dèficit comercial de 4.900 milions de dòlars.

L'optimisme sobre la relaxació de les tensions geopolítiques a l'Orient Mitjà també va arribar a Austràlia, amb l'S&P/ASX 200 pujant un 0,23% per tancar als 5.829,10 punts. D'altra banda, la Borsa de Hong Kong va tancar gairebé plana amb una lleu pujada del 0,11%.

"El sentiment del mercat roman a mercè de la retòrica política i hi ha signes encoratjadors d'una disminució de les tensions a Síria juntament amb unes millors perspectives de resolució de les tensions comercials", afirma Rodrigo Catril, estrateg del National Australia Bank, en declaracions recollides per 'CNBC'.

De fet, cal destacar que Trump ha demanat als seus assessors que considerin tornar a unir-se a l’Aliança Transpacífica del qual es van retirar l'any passat. Més tard, el president nord-americà va publicar al seu compte de Twitter que només tornaria a signar una aliança si l'acord fos "substancialment millor" que l’ofert al seu antecessor en el càrrec, Barack Obama.

Noticias relacionadas

contador