• El simposi de banquers centrals de Wyoming comença avui, encara que els plats forts amb Draghi i Yellen arribaran aquest divendres
  • Moody's afirma que no veu perill en la valoració d'EUA després que Fitch ho qüestionés
New York Stock Exchange, NYSE, markets, Wall Street

Pujades moderades, de l'ordre del 0,2%, per als principals índexs de Wall Street abans de l'obertura. Els inversors estan pendents especialment del simposi de banquers centrals Jackson Hole que arrenca aquest dijous a Wyoming, encara que les intervencions més esperades arribaran aquest divendres amb Janet Yellen, presidenta de la Reserva Federal (Fed) i Mario Draghi, president del Banc Central Europeu (BCE ).

  • 38.386,09
  • -
  • 1,0722$
  • 0,27%
  • 5.607,68
  • -

Wall Street podria així estendre els guanys d'aquest dimecres (Dow Jones: -0,4%; S&P 500: -0,45%; Nasdaq: -0,3%) i les que protagonitzen, de forma lleu, les principals borses europees. A les borses asiàtiques, el Nikkei japonès i el Shanghai Composite xinès van acabar amb pèrdues properes al mig punt percentual, mentre que el Hang Seng de Hong Kong es va revalorar un 0,4%. Al mercat de divises, l'euro/dòlar cotitza pràcticament pla després de tornar a escalar per sobre de l'encreuament de 1,18 dòlars per cada euro, mentre que al de matèries primeres el petroli registra caigudes lleus amb el Brent als 52, 5 dòlars i el West Texas als 48,2 dòlars.

L'esdeveniment clau de la setmana, enmig de volums de negociació reduïts per l'etapa estiuenca, és als Estats Units amb la celebració de la trobada de responsables de les polítiques monetàries a Jackson Hole. A falta que es concreti l'agenda, el que ja se sap és que els dos 'pesos pesants', Mario Draghi i Janet Yellen, parlaran aquest divendres -a les 21 hora espanyola i a les 18 hora espanyola, respectivament- un cop les borses europees ja hagin tancat. Per tant, a aquesta banda de l'Atlàntic es cotitzarà el dilluns tot el que passi en aquest simposi mentre que Wall Street ho recollirà ja aquest divendres.

Així i tot, Donald Trump roba protagonisme entre els inversors a Jackson Hole. Aquest dimecres el president nord-americà va assegurar que el tancament de l'Administració, si el Congrés no eleva el sostre de deute no serà, un problema mentre es construeix el mur a la frontera amb Mèxic. L'agència de ràting Fitch va ser dura amb aquesta declaració: el país podria perdre la seva triple A si Trump no demostra tenir "capacitat d’implantar una política fiscal coherent". No obstant això, aquest dijous Moody's se n'ha desmarcat en assegurar que no perilla la màxima qualificació creditícia del deute nord-americà, que avui cotitza amb lleus caigudes, la qual cosa augmenta la rendibilitat en el bo a 10 anys fins al 2,19%.

Des del punt de vista macro, abans de l'obertura s'ha publicat la dada de peticions d'atur, que s'ha situat a les 234.000 sol·licituds a la setmana passada, 4.000 menys del que s'esperava i 2.000 més que la setmana prèvia. Ja amb el mercat obert, es coneixeran les estadístiques de vendes d'habitatges i l'índex d'activitat manufacturera de la Fed de Kansas.

Noticias relacionadas

contador