• El Kospi sud-coreà es revalora un 0,4%
  • El Nikkei va tornar al camí de les pèrdues després de respirar una mica dimecres
cbtrump292

Les borses a l'Àsia escalen aquest dijous. Els inversors s'han mostrat positius amb l'amenaça de Donald Trump de "tancar l'administració federal" per falta de pressupost per tal de construir el mur amb Mèxic, una de les seves principals promeses electorals.

"Si hem de tancar el govern, construirem el mur", va assenyalar Trump a Yuma, al costat de la frontera mexicana. "Tindrem el mur. El poble americà va votar pel control de la immigració. Tindrem el mur", ha insistit. Una amenaça del president dels Estats Units que assenyala la urgència del seu Govern per acordar al Congrés dels nivells de despesa per a l'exercici fiscal de 2018. Un pacte que s'ha de produir abans de finals de setembre per tal d'evitar el tancament del Govern a octubre.

Amb la mirada posada als Estats Units, el Kospi sud-coreà es revalora un 0,4% i se situa als 2.375 punts. D'altra banda, a la Xina, l'índex Hang Seng va tornar a cotitzar de nou amb pujades del 0,42% després de tancar dimecres a causa del tifó Hato. Els mercats del continent es van reduir: el Shanghai Composite va caure un 0,47%, mentre que el Shenzhen Composite va caure un 0,58%.

Al Japó, el Nikkei va tornar al camí de les pèrdues després de respirar una mica dimecres. L'índex japonès va tancar amb un retrocés 0,42% i arriba als 19.353 punts. A Austràlia, l’ASX 200 va repuntar un 0,22%, gràcies al repunt dels sectors metall i mineria, materials, i recursos van impulsar els índexs a l'alça.

Noticias relacionadas

contador