• La petroliera i l'operadora de telecomunicacions han estat els més baixistes
broker637

L'IBEX 35 ha tancat amb pèrdues del 0,41%, fins als 10.523,60 punts, arrossegat pel negatiu comportament de grans valors com Repsol i Telefónica. En una jornada molt tranquil·la i sense grans moviments, la resta de borses europees ha acabat amb pujades moderades.

  • 11.049,00
  • -0,47%

La borsa de Nova York torna a operar amb normalitat aquest dimecres després del festiu del Dia de la Independència de la sessió passada. No obstant això, lluny d'animar a les places europees, ja que aquestes continuen tan planes com durant la sessió passada, en una jornada que, ha tornat a ser de transició.

Potser el més rellevant ha estat una nova caiguda del petroli, que ha augmentat les seves pèrdues de manera rellevant durant les últimes hores de la jornada borsària. El cru Brent cau un 3,2%, per sota de 48 dòlars, després que hagin augmentat les exportacions de petroli de l'OPEP al juny. Aquesta pujada es produeix malgrat el límit de producció fins al març de 2018.

En aquest escenari, el valor més baixista de l'IBEX ha estat Repsol. La petroliera ha baixat un 1,7%, seguida de Telefónica (-1,36%), que ha augmentat les seves pèrdues de manera important durant el tram final.

Una altra de les notícies del dia és que Abertis ha pujat un 1,3% pels rumors sobre una possible contraopa per part del fons d'infraestructures de JP Morgan, en aliança amb Globalvia. Això no obstant, el valor més alcista del dia ha estat Ferrovial (+1,98%) seguit de Grifols (+0,97%).

Un altre dels protagonistes de la setmana, Santander, ha baixat un 0,57%, fins als 5,92 euros i segueix ajustant-se al preu de l'ampliació de capital, descomptant els drets de subscripció preferent. Els experts de Goldman Sachs i JP Morgan han reiterat aquest dimecres els seus consells de compra sobre el valor. Al Mercat Continu, Prisa s'ha disparat un 15%, mentre Pescanova ha caigut un 5,9%.

A Espanya, també ha estat notícia que el Govern ha acordat amb Ciutadans una rebaixa de l'IRPF a canvi del suport del partit liderat per Albert Rivera al sostre de despesa de 2018. La rebaixa beneficiarà a les rendes més baixes i costarà uns 2.000 milions d'euros.

Pel que fa a les dades macro del dia, les vendes minoristes de la zona euro corresponents a maig augmenten un 2,6% interanual (enfront del 2,3% estimat). A més, s'han publicat els PMI serveis d'Europa, que han sortit per sobre del que s'esperava (excepte en el cas d'Itàlia i Regne Unit, on han quedat en 53,6 i 53,4 respectivament, per sota del previst). Així mateix, a les vuit de la tarda hora espanyola es coneixeran les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed), durant la qual l'organisme va pujar els tipus d'interès per segona vegada l'any.

"Estarem atents als comentaris sobre quan començarà la Fed l’'ajust quantitatiu' i a les discussions internes sobre com veuen els membres del FOMC l'equilibri entre el baix atur i la baixa inflació", assenyalen els experts de Danske Bank al seu informe diari en referir-se a les actes de la Fed.

Pel que fa a la resta, avui és notícia que la Comissió Europea (CE) -el president de la qual, Jean-Claude Juncker, es va despatxar ahir a gust al Parlament Europeu- va donar llum verda ahir als 5.400 milions d'euros de rescat de Monte dei Paschi di Siena.

Així mateix, els inversors estaran mirant cap a l’Orient Mitjà en general i cap a Qatar en particular. Aràbia Saudita, els Emirats Àrabs Units, Egipte i Bahrain es reuniran aquest dimecres per decidir si continuen les sancions que van imposar a Qatar per les acusacions segons les quals està ajudant al terrorisme. Abans que es prengui una decisió, Moody's ha rebaixat la perspectiva de la qualificació de Qatar fins a negativa.

Per la seva banda, els Estats Units continuen mostrant la seva indignació davant l'última prova balística de Corea del Nord. El secretari d'Estat, Rex Tillerson, va dir que el míssil de llarg abast llançat per Corea del Nord aquest dimarts indica una "nova escalada de l'amenaça" del règim del president Kim Jong-un i va demanar una acció global.

ANÀLISI TÈCNICA

"La sessió d'aquest dimecres s'ha mogut en un rang de preus bastant estret i des del punt de vista de l'anàlisi tècnica no té implicacions de cap tipus. L'única cosa per la qual ha servit és per confirmar que hi ha una petita zona de resistència, abans suport, als 10.600 punts", explica José María Rodríguez, analista de 'Bolsamanía'.

"Si atenem els importants nivells de 'sobrevenda', units al fet que el buit alcista de finals d'abril es devia emplenar gairebé íntegrament (se n’ha respectat el suport) cal apostar, en teoria, per l'inici d'un rebot de certa envergadura. El problema està principalment en els nostres veïns europeus, que encara no han emplenat el buit alcista equivalent als 10.380 punts de l'IBEX 35", afegeix aquest expert.

"D'altra banda, crida l'atenció el bon aspecte tècnic del sectorial de bancs europeu (SX7E), que s'està reestructurant a l'alça des de suports i podria posar rumb als màxims anuals en qualsevol moment. I si els bancs pugen, és molt difícil que l'IBEX 35 caigui. Seguim esperant que BBVA marqui el tret de sortida per sobre de la resistència dels 7,6 euros per poder dir que alguna cosa està començant a canviar (per bé) en el nostre índex i en la resta de les places europees", conclou Rodríguez.

Noticias relacionadas

contador