• Els quatre països exigeixen a Qatar que compleixi 13 demandes
  • Moody's ha anunciat la rebaixa de la perspectiva de la qualificació de Qatar fins a negativa
hamad bin khalifa al thani
Hamad bin Khalifa Al Thani, emir de QatarWIKIMEDIA

Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Egipte i Bahrain es reuneixen aquest dimecres per decidir si continuen les sancions que van imposar sobre Qatar per les acusacions segons les quals està ajudant al terrorisme. Abans que prenguin una decisió, l'agència de qualificació Moody's ha anunciat la rebaixa de la perspectiva de la qualificació de Qatar fins a negativa.

Entre les clàusules no negociables, figuren el tancament de la televisió Al-Jazeera, l'allunyament de l'Iran i dels Germans Musulmans i la clausura de la base militar que Turquia té en el seu territori

Per la seva banda, Qatar va dir aquest dimarts que les 13 demandes exigides per aquest grup de països per aixecar el bloqueig no són ni realistes ni realitzables. Això, després que aquest dilluns els quatre països del golf Pèrsic s'ampliaran en dos dies la data límit perquè Qatar complís amb les seves demandes.

"El llistat (de demandes) no és realista ni admissible", va dir el ministre d'Afers Exteriors de Qatar, Mohammad bin Abdul-Rahman al-Thani, durant una roda de premsa. "Qatar participa activament per proporcionar mecanismes que detinguin el finançament del terrorisme", ha recalcat.

"No s'està parlant de terrorisme sinó de fer callar la llibertat d'expressió", ha subratllat Zani, que ha advertit que Qatar no se sotmetrà a "la tutela de cap Estat", informa El Mundo.

"Hi ha esperances de resoldre la crisi i arribar a un acord amb l'ajuda de la mediació de Kuwait", va dir el ministre sense revelar el contingut de la resposta de Qatar lliurada a l'emir kuwaitià i que serà discutida aquest dimecres durant una trobada dels quatre països signants del bloqueig a El Caire.

Entre les clàusules no negociables, figuren el tancament de la televisió Al-Jazeera, l'allunyament de l'Iran i dels Germans Musulmans i la clausura de la base militar que Turquia té en el seu territori.

D'altra banda, Qatar Petroleum ha anunciat aquest dimarts que incrementarà un 30% la seva producció de gas durant els propers anys.

Noticias relacionadas

contador