ep archivo   tienda apple store en nueva york
CARLOS HERGUETA - Archivo

Les accions d'Apple pugen gairebé un 4% a Wall Street aquest dilluns després que els analistes de Bernstein decidissin elevar la seva recomanació sobre els títols de la companyia a sobreponderar. El preu objectiu s'ha mantingut sense canvis en 195 dòlars per acció, cosa que li atorga un potencial de revaloració de l'11,5% des dels nivells actuals de cotització.

  • 189,72$
  • 1,22%

Segons els experts de Bernstein, la companyia de la poma ha pagat en excés a la borsa els temors fundats per la caiguda de les vendes de l'iPhone a la Xina i la seva exposició al gegant asiàtic, per la qual cosa recomanen "ser com Buffett", en al·lusió al reconegut inversor Warren Buffett, i comprar les accions barates.

"Malgrat la reputació com a inversor de compra i retenció a llarg termini, Warren Buffett ha estat notablement disciplinat a l'hora d'augmentar la seva posició en Apple quan és relativament barata i retallar-la quan és relativament cara", destaca l'analista Toni Sacconaghi en una nota recollida per CNBC.

D'aquesta manera, l'analista anima els inversors a "fer el mateix, afegint posicions en Apple quan el múltiple sigui de 25 vegades els guanys o menys, i retallant-los a 30 vegades o més".

Cal recordar que el conglomerat Berkshire Hathaway, que dirigeix Warren Buffett, és el principal accionista d'Apple, i ha mostrat la seva confiança en les possibilitats de la companyia en repetides ocasions.

Apple acumula caigudes en borsa properes al 9% des del començament d'any, a mesura que creixien les preocupacions sobre la salut del mercat asiàtic. La setmana passada, un informe de recerca publicat per Counterpoint Research assegurava que les vendes de l'iPhone han caigut un 19,1% al primer trimestre del 2024 a la Xina.

Les xifres mostren que la companyia afronta el seu pitjor exercici des del 2020, quan es va veure fortament pressionada per la pandèmia de la covid-19, mentre que ara cedeix posicions per l'empenta dels dispositius de Huawei, HONOR i Xiaomi.

Noticias relacionadas

contador