• Les borses asiàtiques es reposen de les caigudes de dimarts passat
zzcbmisil

Els Estats Units i Corea del Nord. Donald Trump i Kim Jong-Un. Els protagonistes als mercats asiàtics es mantenen mentre la tensió geopolítica a la península de Corea s'incrementa. Després del llançament d'un míssil de llarg abast amb èxit per part del Govern nord-coreà dimarts passat, els EUA i Corea del Sud van efectuar aquesta matinada uns exercicis militars amb míssils per demostrar la seva "capacitat de foc".

"Juntament amb la República de Corea, hem fet un exercici conjunt per demostrar la precisió de la nostra capacitat de foc", assenyalava el Pentàgon després d'aquesta prova en una declaració que recull l'agència EFE. El secretari d'Estat de Donald Trump, Rex Tillerson, havia mostrat abans la seva condemna al moviment de Kim Jong-Un i va advertir que aquesta acció "representa una nova escalada" en l'amenaça per als Estats Units, els seus aliats i socis, la regió i el món.

No obstant això, enmig de la tensió, els mercats a Àsia responen aixecant-se de les caigudes de dimarts amb lleugeres pujades aquesta jornada. L'índex sud-coreà Kospi repunta un 0,37% fins ala 2.389 punts. El Nikkei japonès també escala i se situa als 20.081 punts gràcies a una pujada del 0,25%.

Els mercats de la Xina també acompanyen amb lleugeres pujades mentre que els mercats digereixen la pèrdua d'impuls del PMI de juny. El sector de serveis de Caixin / Markit va baixar a 51,6 al juny des de 52,8 al maig. El PMI compost dels sectors de serveis i manufacturers de Caixin, també divulgat dimecres, va baixar a 51,1 al juny des de 51,5 al maig, cosa que apunta a la menor taxa de creixement general des del juny del 2016. L'índex Hang Seng va pujar un 0,45% i es col·loca als 25.502 punts. Per la seva banda, el Shanghai Composite arriba als 3.202 punts després d'un avanç del 0,60%.

Les borses a Austràlia tenen la nota negativa en aquesta jornada. Després de la pujada de l’ASX 200 d'un 1,57%, dimarts per la decisió del Banc Central australià de mantenir els tipus d'interès a l’1,50%, aquest dimecres l'índex australià retrocedeix un 0,35% fins als 5,763 punts.

Noticias relacionadas

contador