• El Dow Jones ha tancat amb una reducció del 0,01% als 21.478 punts
  • Les actes de la Fed apunten a una reducció del balanç durant els propers mesos
Wall street america US USA signs

Signe mixt a Wall Street durant una jornada de pujades en el Nasdaq (+0,67%) i en l'S&P 500 (+0,15%), mentre el Dow Jones ha tancat pla als 21.478 punts. El gran protagonista de la sessió ha estat el preu del petroli que cau un 4% de mitjana, després d'un augment de les exportacions de cru de l'OPEP durant el mes de juny. El barril West Texas, de referència als EUA, cedeix un 4,40% fins als 45 dòlars.

  • 18.552,24
  • -0,03%

Aquest dijous les mirades també s'han centrat en les actes de la Reserva Federal nord-americana (Fed), que han apuntat a una reducció del balanç que acumula el banc central de 4,5 bilions de dòlars durant "els pròxims mesos". Aquesta reducció es farà de forma gradual i "els efectes sobre els mercats d'aquest anunci tindrà un efecte limitat", segons el document remès per la institució.

Cal recordar que durant l'última reunió de la Fed, els seus membres van decidir elevar els tipus d'interès entre l'1% i l’1,25% i s'espera que tornin fer el mateix abans de final d'any.

L'OPINIÓ DELS EXPERTS

El Dow Jones va marcar dilluns un nou màxim històric intradia als 21.565 punts, però finalment va tancar en 21.479 punts, amb guanys del 0,61%, afectat pel negatiu comportament del sector tecnològic. Aquesta divergència entre el Nasdaq i la resta del mercat s'ha convertit en un dels temes 'estrella' per als analistes.

Uns opinen que es tracta d'un procés correctiu de curt termini per sanejar els fortíssims guanys anuals (Nasdaq va signar el millor primer semestre des de 2009), mentre que altres avisen que pot tractar-se d'un senyal baixista per al conjunt de les borses, ja que aquest índex sol actuar com un indicador avançat per al mercat.

Pel que fa a l’anàlisi tècnica, César Nuez, analista de 'Bolsamanía', destaca que el Nasdaq 100 "està donant mostres d'esgotament en la seva sèrie de preus", ja que va tancar "per sota del primer nivell de suport que presenta als 5.633 punts. Això ens podria estar mostrant la formació d'un 'espatlla-cap-espatlla', figura que ens podria avançar una correcció".

Aquest expert no descarta retallades addicionals fins als 5.300 punts si perd el suport de 5.568 punts. Pel costat alcista, afegeix que "no apreciarem ni la més mínima millora tècnica mentre cotitzi per sota dels 5.845 punts, preus un 4,5% per sobre dels actuals".

EN QUÈ ES FIXEN ELS INVERSORS?

En el pla econòmic, després de la publicació de les actes de la Fed aquest dimecres, els inversors es troben a l'espera d'importants referències econòmiques durant els propers dies, sobretot l'informe d'ocupació de juny, que es publicarà divendres que ve i pel qual s'espera la creació de 180.000 llocs de treball.

I dijous, coneixerem les dades d'atur setmanal i l'informe d'ocupació ADP, a més de les dades del sector serveis de juny, molt importants per al conjunt de l'economia nord-americana. L'informe ADP servirà com a indicador avançat de l'informe d'ocupació oficial.

En l'escena geopolítica, els operadors miren de reüll les tensions a Corea del Nord, després que el règim nord-coreà hagi tornat a desafiar els EUA amb el llançament d'un míssil balístic intercontinental. Tant el president Trump com el secretari d'Estat, Rex Tillerson, han condemnat aquest moviment i han exigit a la Xina algun tipus de mesura per pressionar Kim Jong-un.

A més, en el punt de mira hi ha les tensions amb Qatar. A la reunió mantinguda aquest dijous, els ministres d'Exteriors dels quatre països àrabs que lideren el boicot contra Qatar (Aràbia Saudita, Emirats Àrabs Units, Egipte i Bahrain) han confirmat que el Govern de Qatar ha respost de manera "negativa" a les demandes formulades la setmana passada, encara que no han anunciat la imposició de noves sancions.

En el món empresarial, el processador de mitjans de pagament Vantiv ha acordat la compra del seu rival britànic WorldPay per 10.000 milions de dòlars, tot i que el banc nord-americà JP Morgan Chase encara té la possibilitat de realitzar una contraoferta, segons informa 'The Wall Street Journal'.

Al Dow Jones, Intel (+2,63%), Boeing (+1,63%) i Microsoft (+1,33%) han liderat els avenços, mentre que Nike (-1,79%), Walt Disney (-1,75%) i les petrolieres Exxon Mobil i Chevron (-1,5%) han estat els valors més baixistes.

Al mercat de divises, l'euro puja un 0,04%, fins als 1,1350 dòlars. Finalment, l'unça d'or puja un 0,55%, fins als 1.226 dòlars, mentre la rendibilitat del bo americà a 10 anys cau lleugerament fins al 2,33%.

Noticias relacionadas

contador