• El president del Parlament Europeu demana a Juncker que s'expressi de forma més respectuosa
juncker-euronews

El president de la Comissió Europea (CE), Jean-Claude Juncker, ha protagonitzat una escena al Parlament Europeu que es recordarà durant molt de temps. Aquest dimarts, en el moment quan Juncker intervenia al Parlament, menys del 5% dels 751 escons de la cambra d'Estrasburg estaven ocupats per eurodiputats. Això va provocar la indignació de Juncker que no va dubtar en deixar clar el seu descontentament.

"El Parlament Europeu és ridícul. Molt ridícul. El fet que una trentena de diputats assisteixi a aquesta sala demostra que el Parlament no és seriós", ha assenyalat el president de la CE visiblement enfadat. Juncker criticava així aquest dimarts el fet que l'Eurocambra estigués mig buida i amb prou feines una trentena d'assistents en una sessió durant la qual es feia balanç dels sis mesos de presidència maltesa de la UE en presència del primer ministre de l'illa, el laborista Joseph Muscat.

"Si Muscat fora Merkel, cosa difícilment imaginable, o el senyor Macron, més imaginable, això estaria ple. El Parlament és totalment ridícul", ha recalcat Jean-Claude Juncker.

La reacció de Juncker no va quedar sense resposta. El president del Parlament Europeu, l'italià Antonio Tajani, es va dirigir al polític luxemburguès per recriminar-li l'ús d'un llenguatge tan dur contra l'hemicicle. "Li demano al senyor president que s'expressi de forma més respectuosa. Pot criticar el Parlament, però no és la Comissió la que ha de controlar el Parlament, sinó al contrari", ha dit entre aplaudiments, segons informa El País. "Hi ha molt pocs eurodiputats a la sala per controlar la Comissió. Sou ridículs. (...) Mai tornaré a una reunió d'aquest tipus. El Parlament controla la Comissió però l'Eurocambra ha de respectar les presidències dels països més petits" , ha tancat Juncker.

Noticias relacionadas

contador