ibex-35 0
Wikimedia Commons
10.633,90
  • 107,00
  • 1,02%

L'IBEX 35 acaba la sessió amb una caiguda del 0,85%, de manera que perd el nivell dels 9.000 (8.997 punts) tot i arribar a xocar contra els 9.100 punts durant la sessió. DIA torna a ser el pitjor valor de la jornada, amb una caiguda del 15,04%, i ha marcat un nou mínim històric per sota de l'euro de cotització (0,85 euros).

Juntament amb DIA, les companyies més baixistes han estat IAG (-2,09%) i Mediaset (-1,64%), encara que els grans valors del selectiu han estat, sens dubte, el seu principal llast. Entre ells, Telefónica (-1,12%), que s'ha ressentit en borsa després que Credit Suisse li hagi retallat el preu objectiu fins als 8,10 euros (ara cotitza als 6,95 euros). No obstant això, l'operadora manté, en general, un bon comportament des que marqués mínims de l'any el setembre.

També caigudes a voltant de l'1% per part de la banca (Caixabank: -1,27%; BBVA: -1,18%, Santander: -0,93%) i per a Inditex (-1,32%). Pèrdues també del 0,55% per a Iberdrola, que ha anunciat que ven la seva termosolar de Puertollano a ContourGlobal.

En verd han tancat tot just un grapat de valors, amb Siemens Gamesa com el més alcista, en pujar un 1,56%. L'acompanyen Merlin (+1,21%) i Grífols (+0,66%) entre els més alcistes.

Al Mercat Continu ha destacat la caiguda del 43,84% per a Berkeley Energia, que ha estat suspesa de cotització a Austràlia i reacciona a la baixa després dels rumors que l'Executiu de Sánchez ha bloquejat el seu projecte a Salamanca.

EL BREXIT CENTRA L'ATENCIÓ

Pel que fa a la resta, els mercats segueixen centrats en les negociacions del Brexit abans de la reunió del Consell Europeu que arrenca aquest dijous. Els experts assenyalen que la probabilitat que s'arribi a un acord sobre la sortida del Regne Unit durant aquesta trobada és "baixa". Al Regne Unit, avui s'ha publicat la inflació de setembre, que puja un 0,1% mensual enfront del 0,2% esperat i al 0,7% previ.

Als Estats Units es publiquen les actes de l'última reunió de la Reserva Federal (Fed). "De moment, el mercat dona una mica més del 70% de probabilitat a una nova alça de tipus el desembre, moviment que entenem que la Fed ha decidit realitzar per molt que ‘doni puntades de peu’ el president dels EUA, Donald Trump, que segueix criticant l’actuació de la màxima autoritat monetària nord-americana, que considera contrària als seus interessos", assenyalen els analistes de Link Securities.

ANÀLISI TÈCNICA

José María Rodríguez, analista tècnic de Bolsamanía, explica el moviment que ha realitzat l'IBEX durant aquesta sessió, en què ha marcat un màxim als 9.140 punts i s'ha quedat a les portes de la resistència dels 9.163 punts, el buit baixista d'aquest divendres: "el que ens ha deixat clar l'IBEX, que no és poc, és que no ha pogut amb la primera de les resistències". Encara que, destaca que això no vol dir que no pugui superar-la "més endavant". A més, insisteix que l'IBEX ha arribat a rebotar un 3,3% des dels mínims d'aquest dilluns fins als màxims d'avui.

Per sota de la resistència, tenim el suport dels 8.800-8.850 punts. "I per sobre del buit baixista on ens hem frenat en sec, tenim la part alta del canal baixista, als 9.550 punts", afegeix Rodríguez. "El que està clar és que la fase correctiva segueix intacta i només per sobre de la sempiterna resistència dels 9.670 punts començarem a pensar que, potser, una cosa estigui començant a canviar en el nostre selectiu", explica. Mentrestant, "tot són rebots dins d'una fase correctiva".

Noticias relacionadas

contador