ep presidenteiberdrola igancio galan
IBERDROLA

Iberdrola prossegueix amb el seu pla de desinversions, després de tancar aquest dimarts la venda de Scottish Power Generation -on aglutinava els seus actius de generació convencional al Regne Unit-, i negocia la venda de la seva planta termosolar de Puertollano al grup ContourGlobal.

  • 11,46€
  • -0,61%

Segons ha confirmat la companyia britànica en un comunicat, va mantenir negociacions amb l'energètica espanyola respecte a la compra de la central termosolar, que compta amb una potència de 50 megawatts (MW), i subratlla que "realitzarà un anunci addicional quan sigui apropiat".

L'operació estaria valorada en la forquilla de 150 i 190 milions d'euros

Segons avança aquest dimecres 'El Economista', l'operació de venda de la planta de Puertollano d'Iberdrola a ContourGlobal estaria valorada entre 150 i 190 milions d'euros.

El passat mes de febrer, ContourGlobal va comprar a Acciona la seva cartera de plantes termosolars a Espanya, cinc instal·lacions en operació des de fa anys que sumaven un total de 250 megawatts (MW) de potència, per uns 1.000 milions d'euros.

En concretar-se aquesta nova venda, el grup presidit per Ignacio Galán donaria un pas més en el seu pla de rotació d'actius per valor de 3.000 milions d'euros emmarcat dins del seu pla estratègic 2018-2022.

Aquest dimarts, Iberdrola va aconseguir un acord amb la britànica Drax Group per a la venda de la totalitat de la seva participació en Scottish Power Generation per un import de 702 milions de lliures esterlines (uns 801 milions d'euros).

Iberdrola es desprèn així d'una capacitat total instal·lada de generació d'energia elèctrica convencional de 2.566 megawatts (MW) al Regne Unit, país on es converteix així en la primera energètica 100%.

MÉS DE 1.000 MILIONS EN DESINVERSIONS

L'operació sobre Scottish Power Generation se suma a la venda del negoci d'emmagatzematge de gas als Estats Units i a la participació minoritària en Tirme, l'import total de la qual de transaccions anunciades el 2018 és superior als 1.000 milions d'euros.

Al costat d'aquestes desinversions, Iberdrola també estudia la venda de les seves plantes de cogeneració a Espanya. En concret, l'energètica presidida per Ignacio Sánchez Galán compta amb un total de 19 plantes de cogeneració a Espanya, amb una potència de 368 MW.

Aquesta rotació d'actius s'emmarca dins del camí cap a la descarbonització de la companyia i el canvi de plantes contaminants a la seva cartera per una clara aposta per les renovables.

El febrer, Iberdrola va llançar el seu pla estratègic per 2018-2022, període durant el qual preveu invertir 32.000 milions d'euros i situar el seu benefici al final del període entre els 3.500 i 3.700 milions d'euros.

Noticias relacionadas

contador