cbchinastocks2 short1

La Xina va retallar les seves posicions de bons del Tresor nord-americà l'agost en uns 6.000 milions de dòlars, el nivell més baix des de juny de 2017, segons dades publicades pel Govern dels EUA.

Les dades també reflecteixen que les tinences de bons i bons del Tresor a la Xina van caure fins als 1.165 bilions de dòlars durant el vuitè mes de l'any, des dels 1.171 bilions de juliol. És el tercer mes de declivi i aquests mínims de 14 mesos se situen molt per sota del màxim recent d'1,2 bilions a l'any anterior.

Els operadors de bons es qüestionen si la Xina està reduint intencionalment les seves tinences de Tresors dels Estats Units a causa de la fricció en la disputa comercial amb Washington, però els experts del mercat no creuen que la reducció sigui significativa. La retallada també va arribar en un moment de volatilitat de la moneda a l'estiu passat.

"El fet que s'estigui observant una lenta tendència baixista no és sorprenent", comenta Jon Hill, estrateg de BMO, a la CNBC. Aquest analista ha assenyalat que les participacions xineses "són les més baixes des de juny de 2017, quan arribaven als 1.147 bilions de dòlars".

Noticias relacionadas

contador