ep presidente ejecutivotelefonica jose maria alvarez-pallete 20180921131407
EUROPA PRESS

Telefónica s'ha trobat aquest dimecres amb un escull que està frenant el seu bon comportament des que marqués mínims de l'any el setembre, als 6,60 euros. Des de llavors ha rebotat un 7%, però avui cau mig punt percentual després d'una rebaixa de Credit Suisse, que ha retallat el seu preu objectiu.

  • 4,22€
  • 1,73%

Els experts del banc suís n’han rebaixat el preu objectiu fins als 8,10 euros des dels 8,60 euros previs. Quant al seu consell, el mantenen en neutral.

El preu de Credit sobre Telefónica suposa que encara atorga a l'operadora un potencial del 15% des dels preus actuals de cotització. En general, la majoria d'analistes que cobreixen Telefónica, tot i que hagin rebaixat el seu valor teòric, el mantenen per sobre dels 8 euros. Així, segons FactSet, el preu mitjà que li donen els experts se situa als 8,99 euros, xifra que implica un potencial de pujada del 27% des dels nivells actuals.

Els experts segueixen mostrant-se majoritàriament favorables amb Telefónica. Només un 13% aconsella vendre’l, segons FactSet. En aquest sentit, JP Morgan va ser especialment dràstic a mitjans del mes passat, quan va baixar el seu consell a infraponderar des de neutral, així com el seu preu objectiu per sota del preu actual de cotització (6,2 euros des dels 8,50 euros anteriors). Per la seva banda, Goldman Sachs també va retallar per les mateixes dates la seva valoració sobre la companyia fins als 7 euros des dels 7,7 euros, a causa que la complexitat del seu model de negoci i la debilitat del seu creixement econòmic llancen ombres sobre les perspectives de rendibilitat de la 'teleco'.

Actualment, un 47% dels analistes que cobreix Telefónica aconsella comprar-la i el 41%, mantenir-la. L'operadora està vivint un 2018 carregat de dubtes. A l'any perd un 10% en borsa, però és veritat que, des que va marcar els mínims el setembre, havia començat a recuperar-se de la mà de la recuperació del real brasiler (Brasil és el segon mercat de Telefónica, on obté un 23% dels seus ingressos).

Noticias relacionadas

contador